facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Πρόταση καταπολέμησης της ανεργίας από το ΕΒΕΑ

Πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Αττική, που για πρώτη φορά ξεπερνά τον εθνικό μέσο όρο, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Νότη Μηταράκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος ζήτησε την ένταξη στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» Σχεδίου Δράσης που έχει καταρτίσει το ΕΒΕΑ με τίτλο «Μελέτη για την υλοποίηση προγραμμάτων παροχής επαγγελματικής συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των ικανοτήτων των εργαζομένων και άνεργων στην περιοχή της Αθήνας».

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη ρευστότητας, στη μείωση του κύκλου εργασιών και στη γενικευμένη αστάθεια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 34,9% του συνόλου των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Πολλές από αυτές καθημερινά επιλέγουν να παύσουν τη δραστηριότητά τους και κάποιες άλλες να προβούν σε δραστική μείωση του προσωπικού τους.

Ωστόσο, το ΕΒΕΑ θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που θα αποτελέσει τον πυλώνα για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ότι σε αυτό θα πρέπει ως χώρα και ως κοινωνία να επενδύσουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, το Επιμελητήριο προχώρησε σε εμπεριστατωμένη μελέτη/πρόταση με τίτλο: «Μελέτη για την υλοποίηση προγραμμάτων παροχής επαγγελματικής συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των ικανοτήτων των εργαζομένων και άνεργων στην περιοχή της Αθήνας». Η μελέτη αυτή, μεταξύ των άλλων, εμπεριέχει και ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο ανάπτυξης και εργαλείο αναχαίτισης της τραγικής κατάστασης που βιώνει η Αττική.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news