facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Κυβερνητική διγλωσσία για τις «Πρέσπες» και τις δηλώσεις Ζάεφ

Πέραν των σφοδρών πολιτικών αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, οι απανωτές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα, αναδεικνύουν επίσης τον διχασμό μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Την κυβερνητική διγλωσσία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταδεικνύουν οι σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού από τη μία και του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την άλλη.

Ενώ λοιπόν ο Πάνος Καμμένος έσπευδε να βάλει «ταφόπλακα» στην περιβόητη συμφωνία, ο πρωθυπουργός ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας και γνωστού πολέμιου των «Πρεσπών», όχι μόνο την υπερασπίστηκε αλλά επέμεινε στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: Ο Ζάεφ έβαλε τέλος…

Πιο συγκεκριμένα, και στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του σκοπιανού πρωθυπουργού για το ζήτημα, ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε πως «η συμφωνία των Πρεσπών τελείωσε».

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης ‘’συμφωνίας των Πρεσπών’’», αναφέρει στην ανακοίνωση ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος αναφερόμενους στους Σκοπιανούς τονίζει ότι είναι «εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Τσίπρας: Οι «Πρέσπες» λύνουν δίκαια το ονοματολογικό

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Μόσχα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Παρά τα όσα δήλωσε ο κ. Ζάεφ, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η συμφωνία των Πρεσπών λύνει το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σε «δίκαιη βάση».

Εκτός από το γεγονός ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα ενώπιον του Πούτιν, ο οποίος είναι κάθετα αντίθετος με τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός επί της ουσίας απάντησε εμμέσως στον κυβερνητικό του εταίρο, δηλώνοντας πως η συμφωνία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά είναι ζωντανή:

«Μου έδωσε την ευκαιρία ο Πούτιν να εξηγήσω τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την ονομασία των βόρειων γειτόνων μας. Ότι για εμάς το όνομα Μακεδονία είναι κομμάτι της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Και για αυτό θεωρώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών θέτει το ζήτημα σε δίκαιη βάση και αντιμετωπίζουμε το θέμα των διενέξεων που θα αποσταθεροποιούσαν την περιοχή».

Με δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται προς κύρωση στη Βουλή μέχρι το Μάρτιο και ότι τότε οι δύο εταίροι θα επανακαθορίσουν τη συνεργασία τους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις στο πρώτο τετράμηνο του 2019…

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news