facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το ΔΝΤ ζητά περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεγαλύτερες διασφαλίσεις από την Ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο MNI.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή, η ευρωπαϊκή πρόταση παραμένει μακριά από αυτή του ΔΝΤ. «Με λίγα λόγια, η πρόταση των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετή για το ΔΝΤ. Το Ταμείο, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χρειάζεται την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους θα είναι αρκετό ώστε να είναι εγγυημένη η βιωσιμότητά του μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018», αναφέρει το πρακτορείο.

Μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) που ρωτήθηκε αν το σώμα θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης χωρίς την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη ερώτηση», προσθέτοντας:

«Η χρονική στιγμή μπορεί πράγματι να είναι ένα πρόβλημα. Σήμερα, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τι θα κάνει η Bundestag. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν πολλά προβλήματα εδώ. Κατά την άποψή μου, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί πραγματικά να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο».

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news