facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Θεοδωράκης: Τον Τσίπρα δεν τον εμπιστεύονται ούτε στο κόμμα του

«Δεν είναι η χώρα που δεν μπορεί, είναι οι πολιτικοί που δεν μπορούν», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή στη Μακεδονία της Κυριακής και προσθέτει ότι «το μεγάλο μας χρέος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Και εκεί στοχεύουν οι συγκεκριμένες προτάσεις μας. Ανάπτυξη, παραγωγή, επενδύσεις. Με αλλαγή του κράτους και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έτσι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, έτσι θα αυξηθεί το εθνικό εισόδημα. Μόνον εμείς λέμε πώς θα μοιράσουμε τον πλούτο και όχι πώς θα επιμερίσουμε τη φτώχεια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπολύει εκ νέου πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, κατηγορώντας τους ότι δημιούργησαν και επέτειναν την κρίση, ενώ σχολιάζοντας την περίπτωση Τσίπρα επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας τα έχει κάνει μαντάρα. Το Φεβρουάριο ήταν ο πιο αγαπητός πρωθυπουργός και τον Αύγουστο δεν τον εμπιστεύονται ούτε στο κόμμα του».

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών στις οποίες θα στηρίζεται η κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς από την πρώτη στιγμή μιλάμε για μία πλειοψηφία του 51%. Προσέξτε, όχι του 51% στη Βουλή, σε έδρες δηλαδή, αλλά του 51% του εκλογικού σώματος».

Τέλος, μιλώντας για τους εκλογικούς στόχους του Ποταμιού αναφέρει ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Ένα δυνατό Ποτάμι θα είναι χρήσιμο, όταν τα ψέματα των κομμάτων εξουσίας για άλλη μία φορά εξανεμιστούν. Να μπορέσουμε δηλαδή να σύρουμε και τους υπόλοιπους στις γενναίες τομές που έχει ανάγκη η χώρα».

Κύριε Θεοδωράκη, υιοθετείτε ένα σύνθημα που λεει ότι «εμείς μπορούμε». Τι μπορείτε να αλλάξετε, όταν η χώρα «δεν μπορεί»;


Δεν είναι η χώρα που δεν μπορεί, είναι οι πολιτικοί που δεν μπορούν. Και πώς να μπορέσουν; Οι περισσότεροι δεν έχουν δουλέψει, βάρδιες βαράγανε μόνο στα κομματικά γραφεία. Πού να μάθουν πώς βγαίνει ο μισθός, πώς στήνεται μία επιχείρηση; Oι παλιοί πολιτικοί δεν αντιστοιχούν στην κοινωνία, δεν την εκπροσωπούν. Οι άνθρωποι στο Ποτάμι έχουν δουλέψει, είναι πετυχημένοι στους τομείς τους. Και ξέρουν και θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τη χώρα.

Kαι με ποιο ποσοστό θα μπορέσετε να τα κάνετε αυτά; Πού βρίσκεται ο εκλογικός πήχης για το Ποτάμι;

Πρέπει να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Ένα δυνατό Ποτάμι θα είναι χρήσιμο, όταν τα ψέματα των κομμάτων εξουσίας για άλλη μία φορά εξανεμιστούν. Να μπορέσουμε δηλαδή να σύρουμε και τους υπόλοιπους στις γενναίες τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Και νομίζω ότι θα εκπλήξουμε ευχάριστα. Γιατί μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες, ζωογόνες δυνάμεις έρχονται στην κοίτη του Ποταμιού.

Μιλάτε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αλλά και τα άλλα κόμματα το ίδιο λένε. Γιατί οι δικές σας μεταρρυθμίσεις θα είναι καλύτερες από αυτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι άλλοι μιλάνε για μεταρρυθμίσεις; Η Νέα Δημοκρατία που επί των ημερών της διπλασιάστηκε το δημόσιο; Ή ο ΣΥΡΙΖΑ που ακούει μεταρρυθμίσεις και βγάζει σπυριά; Ο κ.Τσίπρας ονόμασε μεταρρύθμιση το άνοιγμα των συνόρων και το άνοιγμα των φυλακών. Και αν κάποια στιγμή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ προώθησαν μία μεταρρύθμιση, το έκαναν υπό την πίεση των εταίρων ή των συνθηκών και μετά τη σαμποτάρισαν. Όλοι ξέρουμε γιατί. Γιατί δεν θέλανε να δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους. Τις διάφορες συντεχνίες και αυτούς που είχαν διορίσει στο κράτος. Κάπως έτσι δημιουργήσαν ή επέτειναν την κρίση τα παλιά κόμματα.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η φτώχεια της χώρας με ένα χρέος που δεν βγαίνει;

Η φτώχεια της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με αύξηση της παραγωγής. Με την παραγωγή πλούτου δηλαδή. Ενός πλούτου που πρέπει να μοιραστεί δίκαια. Για το χρέος τώρα εμείς προτείναμε συγκεκριμένο τρόπο ελάφρυνσης, την εποχή που ο κ. Τσίπρας μιλούσε για μονομερή διαγραφή. Τώρα βέβαια έφτασε να εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους για μία υπόσχεση έστω μείωσης του χρέους, για να την κάνει μετά προεκλογική σημαία. Το χρέος ασφαλώς και πρέπει να μειωθεί. Το κακό είναι ότι στο χρέος που υπήρχε φόρτωσε κι άλλο ο κ. Τσίπρας. Επομένως η ανάγκη να δοθεί περίοδος χάριτος, να πέσουν κι άλλο τα επιτόκια και να παραταθεί η αποπληρωμή είναι τώρα πολύ μεγαλύτερη.

Τελικά εμπιστεύεστε τον κ. Τσίπρα ή όχι;

Το θέμα είναι αν εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας τα έχει κάνει μαντάρα. Το Φεβρουάριο ήταν ο πιο αγαπητός πρωθυπουργός και τον Αύγουστο δεν τον εμπιστεύονται ούτε στο κόμμα του.

Αφού φαίνεται ότι δεν τον εμπιστεύεστε, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και πάρει την εντολή, δεν θα στηρίξετε μία κυβέρνηση Τσίπρα; Προτιμάτε τον κ. Μεϊμαράκη;

Ξέρετε ότι το πρώτο κόμμα έχει μπόνους 50 έδρες λόγω αυτού του απαράδεκτου εκλογικού νόμου. Άρα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κυβέρνηση χωρίς αυτό. Δεν είναι λοιπόν θέμα δικών μου προτιμήσεων, αλλά σε ποιους θα δώσουν δύναμη οι πολίτες. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς από την πρώτη στιγμή μιλάμε για μία πλειοψηφία του 51%. Προσέξτε, όχι του 51% στη Βουλή, σε έδρες δηλαδή, αλλά του 51% του εκλογικού σώματος. Εμείς θέλουμε μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και μία κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε αυτή.

Γιατί ο νέος και ο μακροχρόνια άνεργος, ο επαγγελματίας χωρίς δουλειά, ο μικρομεσαίος αγρότης, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο ημιαπασχολούμενος 30αρης των 150 ευρω, που μένει ακόμα στο πατρικό του, να ψηφίσει το «κυριλέ Ποτάμι των βορείων προαστίων», όπως λένε οι αντίπαλοί σας;

Μεγάλωσα και έζησα για πολλά χρόνια στην Αγία Βαρβάρα, στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Εκεί είναι ακόμη πολλοί φίλοι μου. Άλλοι πολιτικοί αρχηγοί μεγάλωσαν στα βόρεια προάστια. Αυτοί που επίσης δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους. Γιατί είχαν οι μπαμπάδες τους ή οι θείοι τους. Άρα όλα αυτά που μου λέτε εγώ τα ξέρω από πρώτο χέρι. Γι” αυτό ακριβώς είπα στη Βουλή ότι το μεγάλο μας χρέος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Και εκεί στοχεύουν οι συγκεκριμένες προτάσεις μας. Ανάπτυξη, παραγωγή, επενδύσεις. Με αλλαγή του κράτους και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έτσι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, έτσι θα αυξηθεί το εθνικό εισόδημα. Μόνον εμείς λέμε πώς θα μοιράσουμε τον πλούτο και όχι πώς θα επιμερίσουμε τη φτώχεια.

Ποιος πρέπει κατά τη γνώμη σας να είναι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα και πως θα αποτρέψετε τη φυγή επιχειρήσεων στη Βουλγαρία;

Οι μισθοί δεν ανεβαίνουν με προεδρικά διατάγματα ούτε με μαγικά ραβδιά. Χρειάζεται να έρθει ανάπτυξη. Και η αύξηση πρέπει να συνδέεται με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Όταν λέγαμε στις προηγούμενες εκλογές ότι η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ήταν μία τεράστια πολιτική απάτη, μας επιτέθηκαν άγρια. Τελικά αυτή η θλιβερή κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τον μισθό, αλλά με τις τυχοδιωχτικές επιλογές της τον πήγε ακόμη παρακάτω.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news