facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τρεις δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα (βίντεο)

Γλυφάδα, Κηφισιά και Βουλιαγμένη είναι οι τρεις «κόκκινες» περιοχές του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.
Στον δήμο Γλυφάδας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορωνοϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.
Στην Κηφισιά, ο δήμος καλεί τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να μην προκαλέσουν πανδημία στην περιοχή.
Τέλος, στη Βουλιαγμένη εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε μια μέρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο πολιτικής προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τρεις δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα (βίντεο)"

Ιταλία-κορωνοϊός: 1.210 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.210 περιστατικά και επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, τα περιστατικά ήταν χίλια εβδομήντα ένα, με τρεις νεκρούς.

Διακόσια τριάντα εννέα κρούσματα διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία, εκατόν ογδόντα τέσσερα στο Λάτιο (με πρωτεύουσα την Ρώμη), εκατόν σαράντα πέντε στην περιφέρεια του Βένετο και εκατόν τριάντα οκτώ σε εκείνη της Νάπολης. Συνολικά, εξήντα εννέα ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με πέντε περισσότερες εισαγωγές σε σχέση με χθες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία-κορωνοϊός: 1.210 νέα κρούσματα σε 24 ώρες"

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ μεγάλες υποθέσεις κυκλωμάτων εικονικών τιμολογίων 100 εκατ. ευρώ

Σημαντικές υποθέσεις εικονικών τιμολογίων έφεραν στο φως οι έρευνες των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, ολοκληρώθηκαν έρευνες εντοπισμού μεγάλων κυκλωμάτων, που συνδέονται με την έκδοση και διάχυση στην αγορά εικονικών τιμολογίων και άλλων στοιχείων. 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες υποθέσεις: 

Ατομική επιχείρηση στην Αττική, με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής, 

  • κατά τη χρήση 2015: Έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 212 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 122.000€. Εξέδωσε 11 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 120.000€.
  • κατά τη χρήση 2016: Έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 2.734 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 40.100.000€. Εξέδωσε 1167 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 40.100.000€.

Ατομική επιχείρηση στην Αττική, με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, 

  • κατά τη χρήση 2015: Έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 770 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 460.000€. Εξέδωσε 380 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 468.000€.
  • κατά τη χρήση 2016: Έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 390 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 1.300.000€. Εξέδωσε 617 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.306.000€.
  • κατά τη χρήση 2017: Εξέδωσε 387 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 595.000€. Κατασκευαστική εταιρεία (Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.) στην Αττική, κατά τις χρήσεις 2013 έως και 2019 εξέδωσε 444 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 11.400.000€.

Ανώνυμη εταιρεία εμπορίας υγραερίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2018 εξέδωσε 528 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής στοιχεία αξίας 1.900.000€. 

Επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά τη χρήση 2015 εξέδωσε 60 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.400.000€. 

Εταιρεία κατασκευαστικών εργασιών στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2017 και 2018, έλαβε 87 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.040.000€. Ε.Π.Ε. στο νομό Αττικής με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων και λογισμικού, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, κατά τις χρήσεις 2017 και 2018 έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 10 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές αξίας 1.215.000€. 

Ανώνυμη τεχνική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, κατά τις χρήσεις 2015 και 2016 έλαβε 49 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 550.000€. 

Ετερόρρυθμη Εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανεξάρτητου δημοσιογράφου, στην Αττική, κατά τις χρήσεις 2013 και 2014, έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 9 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 184.000€. 

Ατομική επιχείρηση στην Αττική, με αντικείμενο δραστηριότητας τις εργασίες επίχρισης κονιαμάτων, κατά τις χρήσεις 2014 και 2015, έλαβε και καταχώρησε στα βιβλία της 6 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 320.000€.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ μεγάλες υποθέσεις κυκλωμάτων εικονικών τιμολογίων 100 εκατ. ευρώ"

Γαλλία: 4.897 νέα κρούσματα – Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τον Μάιο

Στις 4.897 ανέρχονται οι μολύνσεις από τον νέο κορoνοϊό που καταγράφηκαν στη Γαλλία μέσα σε ένα 24ωρο στη Γαλλία, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου έληξε η δίμηνη καραντίνα, τον Μάιο.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε νωρίτερα ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ότι τα νέα κρούσματα κορoνοϊού αφορούν κυρίως νέους ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνονται συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι.

«Βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση», υπογραμμίζει ο κύριος Βεράν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) που κυκλοφορεί. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι οι υψηλότεροι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται δεν οφείλονται μόνο στο ότι γίνονται περισσότερα τεστ.

Όχι σε νέο Lockdown λένε οι Αρχές

Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού και μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, είπε ο Βεράν, αποκλείοντας την πιθανότητα μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία. Το Σάββατο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν σύμφωνα με τις Αρχές, ελαφρώς μειωμένος, με 3.500 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται σήμερα 4.709 άνθρωποι και από αυτούς οι 383 βρίσκονται στην εντατική. Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά έναν, στους 30.513. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα κορoνοϊού στη Γαλλία είναι 242.899.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 4.897 νέα κρούσματα – Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τον Μάιο"

Μάλλον δεν είναι ¨σφραγισμένα¨ τα σύνορα στον Έβρο-βίντεο

Το βίντεο είναι της 17/8/2020 και είναι από το χωριό Πρωτάτο της Ροδόπης. Διακρίνεται μια ομάδα λαθρομεταναστών που περνά μέσα από το χωριό. Το αναρτούμε για αυτούς που νομίζουν πως τα σύνορα στον Έβρο είναι σφραγισμένα… Φυσικά και καταβάλλεται προσπάθεια αλλά όχι από όλους. Κάποιοι είναι αδιάφοροι με χαρακτηριστικά ¨δημοσίων υπαλλήλων¨. Και αυτό δεν το λέμε τυχαία…




tourkikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάλλον δεν είναι ¨σφραγισμένα¨ τα σύνορα στον Έβρο-βίντεο"

Λιβύη: Ο Χάφταρ απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός

Δυναμιτίζεται για ακόμη μια φορά το κλίμα στη Λιβύη. Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) απέρριψε την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός που έκανε η κυβέρνηση της Τρίπολης, θεωρώντας ότι πρόκειται για «τέχνασμα» αφού, όπως υποστηρίζει, οι αντίπαλες δυνάμεις κινητοποιούνται στις γραμμές του μετώπου, στο κέντρο της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του LNA Άχμεντ Μισμάρι είπε ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον των θέσεών του στην πόλη Σύρτη ή στην Τζούφρα, στα νότια.

Η δήλωση του Μισμάρι είναι το πρώτο σχόλιο εκ μέρους του LNA μετά την ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός και την έκκληση να ξαναρχίσει η παραγωγή πετρελαίου που έκανε την Παρασκευή ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης. 

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο. Υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχοθετηθούν οι δυνάμεις μας στη Σύρτη», είπε. «Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη», πρόσθεσε.

Ο Μισμάρι δεν έκανε καμία αναφορά για την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός που εξέδωσε την Παρασκευή ο Αγκίλα Σάλεχ, ο επικεφαλής του κοινοβουλίου, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη. Η επιρροή του Σάλεχ έχει αυξηθεί, σε σύγκριση με τον διοικητή του LNA Χαλίφα Χάφταρ, αφότου η GNA, με τη βοήθεια της Τουρκίας, ανάγκασε τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης να αποσυρθούν από τα περίχωρα της Τρίπολης, τον Ιούνιο.

Την τελευταία πενταετία η Λιβύη είναι διχασμένη μεταξύ δύο αντίπαλων στρατοπέδων, στα ανατολικά και τα δυτικά. Ο LNA στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.

Από τον Ιούνιο δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Στο παρελθόν και οι δύο αλληλοκατηγορούνταν ότι παραβίαζαν τις εκεχειρίες και τις χρησιμοποιούσαν για να επανεξοπλιστούν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο Χάφταρ απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός"

Κυβερνητικές πηγές για παράταση της NAVTEX: Καθαρά προσχηματική η αναφορά της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας να δώσει παράταση στην  παράνομη NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μονό που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».
Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις
Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με τον στόλο να είναι σε ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Εξάλλου, αύριο αναμένονται τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για κοινή εκπαίδευση με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Ανάλογη κίνηση αναμένεται και από την Αίγυπτο.
Η κίνηση των Τούρκων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για διερευνητικές επαφές, για την επανέναρξη των οποίων πιέζει το Βερολίνο στο πλαίσιο της προεδρίας της ΕΕ. Η γερμανική πλευρά ήθελε επανάληψη της τριμερούς του Βερολίνου στις 28 Αυγούστου μεταξύ του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, της υπεύθυνης Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένης Σουρανή και του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.
Για την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, 27 και 28 Αυγούστου, έχει οριστεί το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο οποίο θα συζητηθεί εκ νέου το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας.
Στο προηγούμενο έκτακτο συμβούλιο, που είχε συγκληθεί κατόπιν ελληνικού αιτήματος, είχε αποφασιστεί να παραπεμφθεί στην συνεδρίαση της 27ης – 28ης Αυγούστου το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.
Το χρονικό διάστημα των λίγων ωρών από την λήξη της παράτασης της Navtex στις 27 Αυγούστου αφήνει θεωρητικά ένα παράθυρο ανοιχτό για συνάντηση των συμβούλων των δύο πλευρών την Παρασκευή.
Εξάλλου, αύριο, Δευτέρα, εισάγονται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τον καθορισμό των ΑΟΖ, με την προοπτική της κύρωσής τους από την Ολομέλεια την Τετάρτη 26 Αυγούστου.
Την συμφωνία έχει ήδη κυρώσει το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου.
Η τουρκική πλευρά έδωσε την παράταση νωρίς το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από την παρέλευση της 12ης βραδινής, που έληγε κανονικά η Navtex.
To τουρκικό ερευνητικό πλοίο Οruc Reis και η συνοδεία των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το ακολουθούν συνεχίζει να βρίσκεται εντός της θαλάσσιας περιοχής που είχε ορίσει η Άγκυρα για τις έρευνες του ερευνητικού πλοίου.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε ως αναμενόμενη, καθώς έτσι όπως κινείται το ερευνητικό σκάφος έδειχνε ότι δεν κάνει καμία διαδικασία για να αποχωρήσει από την περιοχή.
Το πρωί της Κυριακής το Oruc Reis συνέχιζε την πορεία του δυτικά-νοτιοδυτικά. Ώρα 10 της 23ης Αυγούστου το Oruc Reis και ο τουρκικός στολίσκος απείχαν περίπου 10 ναυτικά μίλια όποτε και θα ξανά έμπαιναν σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινούμενοι στο νοτιοανατολικό κομμάτι της NAVTEX.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικές πηγές για παράταση της NAVTEX: Καθαρά προσχηματική η αναφορά της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο"

Κορωνοϊός: Και η Λέσβος στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές - Τα νέα περιοριστικά μέτρα

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

- Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Η Περιφέρεια Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Και η Λέσβος στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές - Τα νέα περιοριστικά μέτρα"

Λουκέτο σε μπουγατσάδικο επειδή οι πελάτες έτρωγαν στο πεζοδρόμιο

Λουκέτο σε μπουγατσάδικο στην Καλλιθέα έβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή πελάτες στέκονταν στο πεζοδρόμιο και έτρωγαν πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτό συνέβη, την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Στο πλαίσιο των μέτρων της διάδοσης του κορωνοϊού, οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για δύο ήμερες και πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ για τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής.

Οι δύο πελάτες στέκονταν στο πεζοδρόμιο και έτρωγαν.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο σε μπουγατσάδικο επειδή οι πελάτες έτρωγαν στο πεζοδρόμιο"

Η Άγκυρα συνεχίζει την ένταση στο Αιγαίο – Επεκτείνει την Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου

Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα Κυριακή η Άγκυρα και εν αναμονή της λήξης της Navtex για περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τo δελτίο του Star η Τουρκία ανακοίνωσε,, ότι επεκτείνεται έως τις 27 Αυγούστου η παράνομη Navtex που έληγε την Κυριακή.

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία παραμένουν στις θέσεις τους παρακολουθώντας στενά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc reis.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα συνεχίζει την ένταση στο Αιγαίο – Επεκτείνει την Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου"

Αρνητικό ρεκόρ με 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 141 στην Αττική

Σήμερα ανακοινώθηκαν 284 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική καθώς καταγράφηκε και εκεί «μαύρο» ρεκόρ με 141 κρούσματα. 

Από τα 265 εγχώρια κρούσματα, τα 34 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 30 με γνωστές συρροές.

krousmata_2

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή: 
- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 141 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 15 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 5 στην Π.Ε Αχαΐας 
• 2  στην Π.Ε Γρεβενών 
• 2  στην Π.Ε. Δράμας
• 6 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου 
• 7  στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 1 στην Π.Ε Ζακύνθου
• 1 στην Π.Ε Ηλείας
• 3 στην Π.Ε Ημαθίας
• 2 στην Π.Ε Ηρακλείου
• 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων
• 2 Π.Ε Καβάλας
• 5 στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων  1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 1 με γνωστή συρροή
• 2 στην Π.Ε Καστοριάς
• 2 στην Π.Ε Κοζάνης
• 20 στην Π.Ε Κυκλάδων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 8 στην Π.Ε Λάρισας , εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας 
• 12 στην Π.Ε Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε Μαγνησίας 
• 1 στην Π.Ε Πέλλας
• 3 στην Π.Ε Πιερίας
• 1 στην Π.Ε Πρέβεζας
• 1 στην Π.Ε Σερρών
• 2 στην Π.Ε Τρικάλων
• 1 στη  Π.Ε Φωκίδας
• 4 στην Π.Ε Χανίων
• 2 στην Π.Ε Χίου
• 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση


xartes

1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ilikia

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

thanatoi

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούνελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 848380 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 9366(1.1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). 
 

elegxoi
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικό ρεκόρ με 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 141 στην Αττική"

Ερντογάν: Το 2023 θα δώσουμε μια απάντηση στα φασιστικά μυαλά – Παρουσία των ενόπλων δυνάμεών μας σε όλα τα μέτωπα

Τα νέα σχέδια στον τομέα της άμυνας ανέπτυξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες η Τουρκία.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τη σταθερή πορεία της στον τομέα της άμυνας. Η αμυντική βιομηχανία έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας τα τελευταία χρόνια. Κανένα κράτος δεν μπορεί να κοιτάξει με σιγουριά το μέλλον του αν δεν είναι ισχυρό και ανεξάρτητο στον τομέα της άμυνας. Η ανεξαρτησία στον τομέα της τεχνολογίας είναι πολύ κρίσιμη πλέον. Συνεργάζεται και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός μας τομέας και κάθε επιτυχία που καταγράφουμε τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για το επόμενο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι σε μια τέτοια κρίσιμη γεωγραφία, όπου βρίσκεται η χώρα του, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να είναι δυνατή σε κάθε τομέα.

Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους

«Σήμερα, εάν έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική από την ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο και από τον Καύκασο έως την Αφρική, το οφείλουμε στο επίπεδο που έχουμε φτάσει. Όσοι ανησυχούν, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φέρουν την Τουρκία στην αστάθεια που βρίσκονταν πριν. Τώρα χωρίς καν να χρειάζεται να κρύβονται χρησιμοποιούν κάθε είδους στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές πρακτικές και παγίδες, ακόμη και πραξικοπήματα.

Το έθνος μας χάλασε αυτά τα παιχνίδια γιατί ήταν πάντα υπέρ του τί επιτάσσει η εθνική βούληση, η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και το μέλλον. Το έθνος μας θα δώσει το 2023 την απαραίτητη απάντηση στα φασιστικά μυαλά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό», δήλωσε εμφαντικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα όχι μόνο τα δικά της αλλά και των φίλων της.

«Η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας σε όλα τα μέτωπα με υψηλής ποιότητας εξοπλισμό και συστήματα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή της ασφάλειάς μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ανταμειφθεί για τις προσπάθειές μας και να μην εξαρτάται πλέον η αμυντική βιομηχανία μας από το εξωτερικό. Αν και είναι σημαντικό ότι το 70% των αμυντικών δυνάμεών μας βασίζεται σε εγχώριες και εθνικές δυνατότητες, αν υπολογίσουμε τα κρυφά και φανερά εμπάργκο που μας επιβάλλονται, είμαστε ακόμη ανεπαρκείς. Το γεγονός ότι ο αριθμός των εταιρειών στον αμυντικό τομέα έχει αυξηθεί από 56 σε 500 είναι ο σημαντικότερος δείκτης του δυναμισμού που έχουμε αναπτύξει σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όλα τα τουρκικά πλοία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πάλι στα παιχνίδια που κατάφερε να χαλάσει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και τα επιτεύγματα της χώρας ειδικά στον τομέα του πολεμικού ναυτικού. «Με τα βήματα που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα, έχουμε κάνει ήδη μία αρχή στο να χαλάμε τα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή. Η ναυτιλία είναι ένας από τους τομείς όπου έχουμε πετύχει τα περισσότερα έργα. Οι κορβέτες μας, οι οποίες είναι 100% τουρκικές στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Milgem, κυματίζουν ήδη την ένδοξη σημαία μας στις θάλασσες. Τα σκάφη μας για αμφίβιες επιχειρήσεις, για πυρκαγιές και για έκτακτες ανάγκες παρέχουν ήδη υπηρεσίες σε μια ευρεία περιοχή.

Το νέο υποβρύχιό μας για ενέργειες διάσωσης είναι από τα πρώτα έργα και από τα καλύτερα στον τομέα του. Στείλαμε αμέσως τα περισσότερα από τα σκάφη μας στο πεδίο της μάχης. Αυτά τα πλοία, για τα οποία είμαστε περήφανοι για τις δυνατότητές τους μέσα στη θάλασσα, θα έχουν μεγάλη ζήτηση και στο εξωτερικό. Κάποια έχουν αναλάβει αποστολές στο Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά), κάποια άλλα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Και τώρα ετοιμάζουμε και ακόμη μεγαλύτερα έργα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για άλλα 5 μεγάλα έργα που είναι στα σκαριά στον τομέα της άμυνας», τόνισε.

Μη επανδρωμένα παντού!

«Στόχος μας είναι η υλοποίηση πέντε μεγάλων έργων εντός πέντε ετών. Ετοιμάζεται να αναλάβει δράση το πλοίο δοκιμών και εκπαίδευσης Ufuk. Θα ξεκινήσει την αποστολή του στις θάλασσες της Ανατολίας. Η αμυντική βιομηχανία είναι εδώ! Αυτό που λέω είναι να φτιάξουμε κι αεροπλανοφόρο. Φτιάχνουμε συνολικά 6 υποβρύχια. Η πολεμική αεροπορία, ο στρατός ξηράς και το πολεμικό ναυτικό πρέπει να διαθέτουν όλα μη επανδρωμένα οχήματα ΙΗΑ, SİHA και UAV. Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο στον αμυντικό κλάδο, παράγοντας και δημιουργώντας νέα πρωτοποριακά έργα. Συγχαίρω το ναυτικό μας, τον ιδιωτικό τομέα και τα πανεπιστήμιά μας, που συμμετείχαν σε όλα αυτά τα έργα. Προσδοκία μας είναι η δημιουργία μιας στρατηγικής που θα καταστήσει την αμυντική μας βιομηχανία πρωτοπόρα σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής και θα συμβάλει στον τόπο μας», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Το 2023 θα δώσουμε μια απάντηση στα φασιστικά μυαλά – Παρουσία των ενόπλων δυνάμεών μας σε όλα τα μέτωπα"

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Εύβοιας

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ρυθμίζεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών μέσω του διαδικτυακού τόπου www.gov.gr ή μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Εύβοιας"

Ακάρ: Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες η Τουρκία χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «άκυρη» τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και «παράλογες» τις θέσεις της Ελλάδας.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλ. η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα.

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς». Από τα βέλη του Χουλουσί Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία, δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο.

Η στρατιωτική παρουσία χωρών στην ανατολική Μεσόγειο, που δεν έχουν σχέση με την περιοχή, οι δηλώσεις και οι ενέργειές τους είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας. Αυτά που λένε δεν έχουν νομική βάση. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ όσο και της χώρας μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», διαμήνυσε άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακάρ: Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου"

Τρεις συλλήψεις, αναστολή λειτουργίας 5 καταστημάτων μετά από ελέγχους για τον κορωνοϊό

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χθες, Σάββατο 22 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 65.245 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
Δεκαέξι παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 5 καταστήματαγια υπεράριθμους πελάτες (2 στην Πελοπόννησο, και από 1 σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά).
 Σημειώνεται, ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 366 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.
Χθες επίσης, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας (και τα 3 στην Κρήτη), ενώ από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50 σχετικές παραβάσεις.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 97 σχετικές παραβάσεις.
Όσον αφορά τη μη χρήσης μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης βεβαιώθηκαν 502 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: Εκατό στην Κεντρική Μακεδονία, 84 στη Θεσσαλονίκη, 46 στη Στερεά Ελλάδα, 44 στην Αττική, 38 στα Ιόνια Νησιά, 36 στην Ηπειρο, 30 στην Πελοπόννησο, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 25 στη Θεσσαλία, 25 στην Κρήτη, 15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στο Βόρειο Αιγαίο, 11 στο Νότιο Αιγαίο και 7 στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.916 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 7.907 πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.
Επίσης, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 131 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις και αλλού, ενώ βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν:
- 11 έλεγχοι στη Μύκονο, με 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας
- 17 έλεγχοι στην Τήνο, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας
- 7 έλεγχοι στην Κέα, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας
- 28 έλεγχοι σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα), χωρίς παραβάσεις
- 20 έλεγχοι σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος), χωρίς παραβάσεις
- 18 έλεγχοι σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη), χωρίς παραβάσεις
- 14 έλεγχοι σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος), χωρίς παραβάσεις
- 12 έλεγχοι σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος), χωρίς παραβάσεις
- 2 έλεγχοι, σε περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου ('Ανδρος, Υδρούσα) και 2 έλεγχοι στη Σύρο, χωρίς παραβάσεις
Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις, αναστολή λειτουργίας 5 καταστημάτων μετά από ελέγχους για τον κορωνοϊό"

Πυρκαγιά Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το Copernicus - Τι είπε ατη «Ν» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Λαγκάδια του Δήμου Ανατολικής Μάνης που απο το μεσημέρι του Σαββάτου έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αγροτικών καλλιεργιών, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε αυλές σπιτιών, αγροικίες και διάσπαρτες κτηνοτροφικές μονάδες.

Λίγο μετα τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή επιχειρούσαν συνολικά 175 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, οκτώ ελικόπτερα,δύο καναντέρ, υδροφόρες ΟΤΑ, κάτοικοι και εθελοντές.

Όσον αφορά στη συνολική εικόνα της πυρκαγιάς ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασιλης Βαρθακογιάννης μίλησε στη «Ν» επισημαίνοντας ότι : νωρίς το μεσημέρι δεν παρατηρείτο ενεργό μέτωπο φωτιάς στην περιοχή, παρά μόνο διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς με σποραδικές αναζωπυρώσεις. Για το λόγο αυτό με εντολή του Αρχηγού Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη ενισχύθηκαν και ανανεώθηκαν οι δυνάμεις των πυροσβεστών, οι οποίοι θα παραμείνουν έως και τουλάχιστον αύριο το πρωί στην περιοχή».

Όσον αφορά κάποιες πληροφορίες που υπήρξαν νωρίτερα για τραυματισμούς πυροσβεστούν ο κ. Βαρθακογιάννης είπε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν..

Αναφορικά με τις ζημιές σε οικίες και λοιπές αγροικίες, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΣ τόνισε ότι έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε ορισμένες ακατοίκιες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Όμως αρμόδιες για τη συνολική καταγραφή των ζημιών είναι οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη που επλήγη χθες από δασική πυρκαγιά.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι είναι η δεύτερη φορά που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το Copernicus - Τι είπε ατη «Ν» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής"

Ηράκλειο: Γυναίκα επιχείρησε να «σκάσει» λάστιχα περιπολικού για τα… πρόστιμα σε μπαρ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη με αφορμή τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές για τον κορωνοϊο με «πρωταγωνίστρια» μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Παρασκευής στο κέντρο του Ηρακλείου όταν αστυνομικοί είχαν παρκάρει το περιπολικό έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο.

Τότε, μία 29χρονη η οποία ήταν θαμώνας του μαγαζιού, εμφανώς εκνευρισμένη για όλους αυτούς τους ελέγχους, πήρε ένα μαχαίρι και πλησίασε το περιπολικό. Οι αστυνομικοί την είδαν να επιχειρεί να «σκάσει» τα λάστιχα του οχήματος και άμεσα την σταμάτησαν συλλαμβάνοντάς την.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία ενώ την οδήγησαν στον εισαγγελέα ο οποίος την άφησε ελεύθερη.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Γυναίκα επιχείρησε να «σκάσει» λάστιχα περιπολικού για τα… πρόστιμα σε μπαρ"

Μικρές εστίες και όχι ενεργό μέτωπο στην Ανατολική Μάνη - Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους

Πολύ καλύτερη εξέλιξη σχετικά με αυτή που είχε τις προηγούμενες ώρες, έχει η μεγάλη πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λαγκάδια του δήμου Ανατολικής Μάνης, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροτικών καλλιεργειών και προκαλώντας φθορές σε αυλές σπιτιών και διάσπαρτες αγροικίες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα από τους 155 πυροσβέστες και επτά πεζοπόρα τμήματα, οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν μάχη με τις φλόγες έτσι ώστε να μην επιτρέψουν να απειληθούν οι οικισμοι που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμμαχος στο έργο των πυροσβεστών αποδεικνύεται τις τελευταίες ώρες και ο καιρός αφού, εν αντιθέσει με χθες, η ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα δύο με τρία μποφόρ΄.

Επίσης στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν αυτή την ώρα επτά ελικόπτερα και τρία καναντέρ.
Σημειώνεται πως από χθές στα Λαγκάδια βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μικρές εστίες και όχι ενεργό μέτωπο στην Ανατολική Μάνη - Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους"

Θεσσαλονίκη: Παράνομες οικοδομικές εργασίες σε κτίριο που είχε καταληφθεί από αναρχικούς! 15 οι προσαγωγές

Στην προσαγωγή 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία μετά από επιχείρηση σε κτίριο στην Λεωφόρο Στρατού, ύστερα από καταγγελία για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia είχε καταστραφεί από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018.

Έκτοτε άτομα, που σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στον αναρχικό χώρο επιχειρούν κατά καιρούς, την επισκευή του κτιρίου με διάφορες εργασίες. Αντίστοιχες προσαγωγές έχουν γίνει και στο παρελθόν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Παράνομες οικοδομικές εργασίες σε κτίριο που είχε καταληφθεί από αναρχικούς! 15 οι προσαγωγές"

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία προκαλεί ξανά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου

Τις προκλητικές της κινήσεις συνεχίζει η Τουρκία με το βλέμμα της στραμμένο στις ελληνικές κινήσεις τις προσεχείς ημέρες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την έγκριση από τη Βουλή της συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η Άγκυρα κατέθεσε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποια απορρίπτει την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία και επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το Τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Η Τουρκία στην Ρηματική Διακοίνωση, την οποί έφερε στη δημοσιότητα το liberal.gr, επιμένει σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία και συνθέτουν την επιχειρηματολογία την οποία επικαλέσθηκε για να εφεύρει κοινά θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη: ότι τα νησιά δεν έχουν αποτέλεσμα αποκοπής (cut-off effect) στην προβολή των έναντι ηπειρωτικών ακτών. Δηλαδή τα νησιά όπως η Ρόδος ,η Κάρπαθος η Κάσος και η Κρήτη «εξαφανίζονται» προκειμένου να μην διακοπεί η προβολή των ακτών της Τουρκίας μέχρις ότου συναντήσουν την προβολή των ακτών της Λιβύης. 

Επίσης στην Ρηματική Διακοίνωση η Τουρκία επιμένει στην θέση ότι η οριοθέτηση γίνεται μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών δυο χωρών (όπως η Ελλάδα και η Τουρκία) και ότι τα νησιά που βρίσκονται στην «λάθος πλευρά» αυτής της οροθετικής γραμμής, δεν δικαιούνται παρά μόνο χωρικών υδάτων. Επίσης κάνει έμμεση επίκληση της Αρχής της Αναλογικότητας επιμένοντας ότι η οριοθέτηση επηρεάζεται από το μήκος και την κατεύθυνση των ακτών.

Η τουρκική Ρηματική Διακοίνωση έχει ως εξής:

«A/74/990

Ρηματική διακοίνωση της 14ης Αυγούστου 2020 της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη προς τον Γενικό Γραμματέα

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη έχει την τιμή να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα: Η Τουρκία ενημερώθηκε για συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και της Δημοκρατίας της Ελλάδας στις 6 Αυγούστου 2020 σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Μετά από ενδελεχή εξέταση της συμφωνίας, η Τουρκία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2020 (βλέπε A/74/757), τμήμα της οποίας οριοθετείται μέσω του Μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο της 27ης Νοεμβρίου 2019, το οποίο επικυρώθηκε και από τις δύο χώρες και τέθηκε στη συνέχεια σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Η τουρκική θέση σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας, μετά το προηγούμενο διαφόρων αποφάσεων διεθνών οργανισμών διαιτησίας, βασίζεται στις αρχές ότι τα νησιά δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα αποκοπής στην προβολή των ακτών .Τα νησιά που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μέσης γραμμής μεταξύ δύο ηπειρωτικών ακτών δεν μπορούν να δημιουργήσουν θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών τους υδάτων· και το μήκος και η κατεύθυνση των ακτών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι της άποψης ότι η αποκαλούμενη συμφωνία έρχεται σαφώς σε αντίθεση με αυτές τις αρχές. Η Τουρκική Δημοκρατία, βάσει των αρχών που ορίζονται παραπάνω, δεν αναγνωρίζει την εν λόγω συμφωνία, καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή. Η Τουρκία ασκεί ipso facto και ab initio νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στο βορρά του υποτιθέμενου θαλάσσιου συνόρου μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Επιπλέον, τα λεγόμενα θαλάσσια σύνορα που είναι υπό αμφισβήτηση ,είναι το αντικείμενο μελλοντικής συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της τουρκικής και της αιγυπτιακής ηπειρωτικής ακτής. Ως εκ τούτου, η Δημοκρατία της Τουρκίας διαμαρτύρεται έντονα για την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας και την θεωρεί άκυρη. Η Τουρκία θα ήθελε να τονίσει ότι ο χαρακτήρας της λεγόμενης συμφωνίας που συνεπάγεται δικαιώματα δεν είναι δεσμευτικός για την Τουρκία και δεν θα οδηγήσει σε παραίτηση από τα εγγενή δικαιώματά της. Η Τουρκική Δημοκρατία διατηρεί όλα τα δικαιώματά της για να συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δικαιοδοσία εντός της υφαλοκρηπίδας της. Η Τουρκία επαναλαμβάνει την επίμονη έκκλησή της για διάλογο για την ειρηνική διευθέτηση των υφιστάμενων ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκικής Δημοκρατίας θα ήταν ευγνώμων αν η παρούσα ρηματική διακοίνωση μπορούσε να διανεμηθεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 74 της ημερήσιας διάταξης, και να δημοσιευθεί στον δικτυακό τόπο του Division for Ocean καθώς και στην επόμενη έκδοση του Law of the Sea Bulletin».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία προκαλεί ξανά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news