facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Στο «φως» στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η Κίνα ήξερε για επιδημία από νυχτερίδες και δεν έκανε τίποτα (φωτο)

Συνταρακτικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητα τα οποία κάνουν λόγο πως ίσως η Κίνα να είχε στην διάθεσή της μελέτες που έδειχναν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ξεσπούσε μια επιδημία ιού Cov από τις νυχτερίδες 10 μήνες πριν, και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2019, αλλά παρ’όλα αυτά δεν έκανε τίποτα.

Για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή το 2018 είχε ξεκινήσει μια επιστημονική μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (από εκεί που ξεκίνησαν όλα) και η οποία είχε ως θέμα την εξάπλωση μιας νόσου από τις νυχτερίδες στον ανθρώπινο πληθυσμό και καλούσε τον επιστημονικό κόσμο αλλά και τις κινεζικές αρχές να αναλάβουν δράση διότι ο κίνδυνος ήταν ορατός. Αν και η εργασία είχε δημοσιευτεί όπως προείπαμε από τον περασμένο Μάρτιο του 2019 αγνοήθηκε απ’ όλους του επίσημους φορείς της Κίνας.

Μέσα η εργασία ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι πιθανόν στο μέλλον οι SARS -ή MERS-, όπως το ξέσπασμα των κορωνοϊών, να προέρχονται από τις νυχτερίδες και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αυτό να συμβεί στην Κίνα. Έτσι η έρευνα για τους κορωνοϊούς από νυχτερίδες αποτελεί ένα επείγον ζήτημα ώστε να εντοπιστούν τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που θα βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες αυτών των μελλοντικών επιδημιών στην Κίνα». Παράλληλα η μελέτη αναφέρει ότι οι κορωνοϊοι των νυχτερίδων είναι πολύ πιθανό να περάσουν στον άνθρωπο (Long-term surveillance revealed an average 10% SARS-related CoV nucleotide positivity in bats, including some viruses that can use same human entry receptor ACE2 as SARS-CoV). Στη συνέχεια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Κίνα λόγω του υπερπληθυσμού της και λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ιών COV συναντιούνται στο έδαφός της και πολλές αποικίες νυχτερίδων ζουν κοντά σε ανθρώπους, πράγμα το οποίο κάνει πιο πιθανό να περάσει ο ιός στους πολίτες.

Αφού λοιπόν υπήρχε η γνώση ποιος ήταν ο λόγος που η Κίνα την αγνόησε; Γιατί δεν έκαναν κάτι αφού υπήρχε προειδοποίηση και μάλιστα από επιστήμονες της Ούχαν; Γιατί αγνοήθηκε η μελέτη και έτσι ξέσπασε μια παγκόσμια επιδημία;

Κάποια στιγμή η Κίνα θα πρέπει να κληθεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα από την παγκόσμια κοινότητα, διότι μέσω της αδιαφορίας για μια σαφέστατη επιστημονική προειδοποίηση χάθηκαν χιλιάδες ζωές και η παγκόσμια οικονομία βουλιάζει πράγμα το οποίο θα φέρει μια νέα κρίση.



pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news