facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Η απόλυτη ανευθυνότητα από την Ελένη Γιαμαρέλλου

Η απόλυτη σύγχυση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης σχετικά με τα νέα κρούσματα για τον κοροναϊό η οποία προκλήθηκε από δύο διαφορετικές αλλά ταυτόχρονες ενημερώσεις: η μία ήταν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και η άλλη προήλθε από τη λοιμοξιωλόγο Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα ανέρχονται σε 117. Εξ αυτών, 34 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως διευκρίνισε τα νέα κρούσματα είναι 18 και δέκα εξ αυτών δεν ιχνηλατούνται. Τα 82 κρούσματα είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν συνέχεια των πρώτων και τα υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 άτομα υπό διερεύνηση.
Λίγο νωρίτερα, η Ελένη Γιαμαρέλλου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 34, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 133. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία συμμετείχε.
Όπως γίνεται αντιληπτό, έπειτα από αυτή τη διάσταση απόψεων προκλήθηκε η απόλυτη αμηχανία στην ενημέρωση. Ειδησεογραφικές σελίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί άλλα μετέδιδαν τη μία στιγμή και διαφορετικά νούμερα την επόμενη, με τους αναγνώστες και τους ακροατές να αναρωτιούνται για το ποια είναι η αλήθεια. Προσωπικά, θα μου επιτρέψετε να μείνω στην επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα.
Βλέπετε, η λοιμοξιωλόγος και ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστήμιου Αθήνας, κυρία Γιαμαρέλλου, έχει προλάβει να δώσει ήδη τις διαπιστεύσεις της στο σχετικό θέμα. Την περασμένη εβδομάδα έκανε την εξαιρετικά ανεύθυνη δήλωση στον Real fm «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω κοροναϊό» και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και στον ιατρικό κόσμο. Εχει πει και άλλα εξωφρενικά, όπως ότι το Aids μεταδίδεται με το σάλιο και ότι διαδίδεται πιο εύκολα από τον κοροναϊό - κάτι το οποίο φυσικά και δεν έχει καμία δόση αληθείας. Την Πέμπτη, και πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, βγήκε στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος Μαρινάκη και έδωσε απολύτως λάθος στοιχεία.
Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ψύχραιμο διάγγελμά του, ζήτησε να είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας. Η κυρία Γιαμαρέλλου, όμως, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, δεν είναι διόλου υπεύθυνη με τη στάση που κρατά απέναντι σε αυτό το μείζον ζήτημα το οποίο έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό όλον τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, η εν λόγω λοιμοξιωλόγος φέρεται μέχρι τώρα απόλυτα ανεύθυνη απέναντι στους Ελληνες πολίτες και στη θέση την οποία κατέχει.
Και η ερώτηση, έπειτα από αυτά, είναι η εξής: Πώς ζητά μια Επιτροπή υπευθυνότητα από τους πολίτες -και δικαίως- όταν ένα μέλος της παρουσιάζει τέτοια απύθμενη ανευθυνότητα;

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news