facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός-Καταγγελία υπαλλήλων μεγάλης τράπεζας: «Ένα αντισηπτικό ανά 10 εργαζόμενους»

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τους εργαζόμενους και τους χώρους εργασίας όπως φαίνεται, δεν γίνονται σεβαστές από τους εργοδότες σε πολλούς χώρους εργασίας.

Για παράδειγμα, στον τραπεζικό κλάδο πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τις συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που συναλλάσσονται με το κοινό, με υπαλλήλους να στέλνουν επιστολές σε σύλλογο εργαζομένων αλλά και διοίκηση ζητώντας τη λήψη πιο ουσιαστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το protasiprooptikis.blogspot.com, εργαζόμενη από το δίκτυο, σε κατάστημα του Πειραιά τονίζει ότι «στα ταμεία δεν υπάρχει πλέον το προστατευτικό τζάμι που υπήρχε παλαιότερα και όλοι οι υπάλληλοι του Καταστήματος είναι εκτεθειμένοι στη «βροχή» σταγονιδίων που προέρχονται από τον βήχα, το φτάρνισμα, ακόμα και από την ομιλία των πελατών». Όπως εξηγούν, «η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου δεν τηρείται εκ των πραγμάτων, ιδίως στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που έχουμε εντός του Καταστήματος και στη χρήση των οποίων «εκπαιδεύουμε» τους πελάτες μας. Εκεί πλέον τα χνώτα τους ενώνονται με τα δικά μας καθώς δεν υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ του πελάτη και του υπαλλήλου».

Καταγγέλλουν δε πως η τράπεζα «έχει προμηθεύσει με ελάχιστες φιάλες απολυμαντικού υγρού (συνολικά 4 φιάλες για ένα Κατάστημα με 3 ορόφους σε πλήρη λειτουργία)». Κι όλα αυτά, όταν η ΕΤΕ έχει ανακοινώσει κέρδη 419 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2019!

Η Πρόταση Προοπτικής αναφέρει μεταξύ άλλων για το ίδιο ζήτημα:

«Στα καταστήματα δεν έχουν λάβει μέτρα παρά μόνο για το θεαθήναι. Είναι προφανές ότι εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες, καθώς η προσέλευση των πελατών γίνεται κανονικά με εκατοντάδες διερχόμενους κάθε μέρα. Ένα αντισηπτικό ανά 10 συναδέλφους δεν φτάνει ούτε για τον ταμία, που μετράει χρήματα, που είναι ο καλύτερος τρόπος διάδοσης του ιού. Πολλά καταστήματα δεν έχουν καθόλου παράθυρα και δεν υπάρχει φυσικός εξαερισμός. Σε μικρά καταστήματα συνωστίζονται δεκάδες συναλλασσόμενοι. Δεν έχουν παρθεί έκτακτα μέτρα (κλείσιμο καταστημάτων) ούτε καν στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα (Ζάκυνθο, Ηλεία, Πάτρα κλπ).»

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news