facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αποβλήθηκε από τον χώρο της κυβερνοασφάλειας η Huawei

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός «Huawei», φαίνεται πως βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη φάση έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν σε αμερικανικές εταιρίες να εξάγουν σε αυγή προϊόντα και τεχνολογίες.

Πέραν του ότι η σχέση της με το Android μοιάζει να είναι εξαιρετικά επισφαλής, δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Huawei δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο κύρος της αλλά όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής της Huawei στον οργανισμό FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

O οργανισμός αυτός είχε συσταθεί τη δεκαετία του '90 με σκοπό τα μέλη του να μοιράζονται μεταξύ τους σημαντικές πληροφορίες για κενά ασφαλείας, ευπάθειες και επιθέσεις, έτσι ώστε τα μέλη του να αντιμετωπίζουν δραστικά διάφορες κυβερνοαπειλές.

Στο FIRST συμμετέχουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και κρατικοί φορείες μεγάλου «ειδικού βάρους»: το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφαλείας της Βρετανίας.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι η Huawei δεν θα έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις τελευταίες κυβερνοαπειλές, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να καθυστερεί στην παροχή των patch ασφαλείας για τις συσκευές της.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news