facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Τουρκία προς Καμμένο: «Συνήθης πρακτική να ζητείται άδεια για είσοδο στον εναέριο χώρο»... μόνο για τα έξι μίλια

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε σχέση με τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμένου ότι ζητήθηκε άδεια για την είσοδο τουρκικών μαχητικών στον ελληνικό εναέριο χώρο, απάντησε ότι «όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια για χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας».
«Και η χώρα μας όπως είναι φυσικό αναγνωρίζοντας τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και επομένως και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι στη γραπτή του ανακοίνωση.
Ουσιαστικά η Άγκυρα αναγνωρίζει τα 6 από τα 10 μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδας, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς τα 4 μίλια που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες ως διεθνή εναέριο χώρο, είναι η περιοχή όπου φροντίζει να στέλνει συχνά μαχητικά αεροσκάφη. Πρόκειται για τις λεγόμενες «παραβίασεις του εθνικού εναέριου χώρου» της Ελλάδας.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news