facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γ. Τσιρώνης: Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να ξαναμιλήσουμε με τις φιλοζωικές

Να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα κάλεσε τις φιλοζωικές οργανώσεις μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Τσιρώνης.

«Περιμένω να ακούσω προτάσεις. Είναι άλλο πράγμα θέλω να παραμείνει η τωρινή κατάσταση κι άλλο πράγμα συζητάω για το τι πρέπει να γίνει παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «κλήθηκαν κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις ορισμένες από τις οποίες προσήλθαν στο διάλογο κι άλλες αποχώρησαν για λόγους που δεν έχουν να κάνουν όμως με το περιεχόμενο του νόμου».

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο των δήμων όπως οριζόταν στο σχέδιο νόμου ο κ. Τσιρώνης είπε πως «οι δήμοι έχουν τα καθήκοντα που ούτως ή άλλως έχουν. Εχουν το δικαίωμα να αναθέτουν μέρος των καθηκόντων που δεν αφορούν ιατρικές και διοικητικές πράξεις στους εθελοντές, αυτό παραμένει, απλά βάζουμε διαφάνεια σε αυτές τις συμβάσεις δεν έχουν επιπλέον καθήκοντα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το πρόστιμο αφορά το παραεμπόριο που ανθεί στην Ελλάδα και ότι στόχος είναι να υπάρξει διαφάνεια στη μεταβίβαση του ζώου.

«Είναι πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων να σταματήσει το παραεμπόριο. Οι φιλοζωικές ζητούσαν καθολική στείρωση για όλα τα ζώα στην Ελλάδα».

Οσο για τους λόγους που αποσύρθηκε το νομοσχέδιο είπε: «Απεσύρθη γιατί έχουμε τη γενναιότητα ως κυβέρνηση και μου το ζήτησε ο πρωθυπουργός να ξαναμιλήσουμε με τις φιλοζωικές για να αρθούν κάποιες αμφισβητήσεις. Εχω διάθεση να αναλάβω ευθύνες αλλά θέλω να σταματήσει η αδιαφάνεια και το παραεμπόριο. Από εκεί και πέρα τι θέλουν να αναλάβουν οι φιλοζωικές είμαστε εδώ για να το ακούσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία με τον κ. Αποστόλου είπε πως «το χθεσινό έχει να κάνει με εντολή πρωθυπουργού που είναι υπεράνω όλων. Οποτε βρισκόμαστε είναι άψογη η συνεργασία μας».

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news