facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μοσκοβισί: Τελειώστε με τα προαπαιτούμενα πριν τη Δευτέρα

Μήνυμα στην Ελλάδα να υλοποιήσει πάση θυσία τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, καλώντας παράλληλα για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο Νοέμβριο.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως είναι «κεφαλαιώδους σημασίας να μπορέσουμε να τελειώσουμε με αυτό έως τη Δευτέρα», ουσιαστικά καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα όλα τα συμφωνηθέντα, που συνδέονται με την εκκρεμούσα υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επίτροπος άφησε αιχμές κατά ορισμένων υπουργείων υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να κινηθούν ταχύτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο επίτροπος σημείωσε πάντως ότι η ελληνική πλευρά έχει επιταχύνει την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων, και εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Δεν διευκρίνισε ποια κενά υπάρχουν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει η υπόθεση της υποδόσης, που αποτελεί «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το ταχύτερο θα αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση, απηύθυνε έκκληση για την ταχεία ολοκλήρωσή της, εντός του Νοεμβρίου.

«Εύλογο χρονικό διάστημα, να έχει υπόψη του ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος είναι ο Νοέμβριος», τόνισε.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την επιθυμία του έως το τέλος του έτους να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ο επίτροπος διευκρίνισε ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό απαιτούνται προσπάθειες και δεσμεύσεις και από τις δυο πλευρές , κυρίως από την πλευρά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την τήρηση των συμφωνηθέντων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news