facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τσίπρας: Εγώ έδωσα εντολή για Plan B - Τι είπε για την εμπλοκή του Στρατού

Την ύπαρξη «Plan B», με εντολή δική του προς τον τότε ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, παραδέχθηκε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας: «Προφανώς και είχα ζητήσει μελέτη για το τι θα σήμαινε ένα Grexit».

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Σκάι και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι, όταν έλαβε τη μελέτη για τις συνέπειες που θα είχε η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, επέμεινε για την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Ώριμη σκέψη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα, προκειμένου να επικυρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού επί της απευθείας εκλογής Προέδρου.

«Όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλεγείς κοινοτάρχη, όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλέγεις δήμαρχο, να μην έχεις άποψη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, επιχειρηματολογώντας.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει πως αυτές πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ χαρακτηρίζει τη δυαρχία ως μη εποικοδομητική.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως η συνταγματική αναθεώρηση θα αποκαταστήσει ορισμένες διεγνωσμένες δυσλειτουργίες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά «δεύτερες και τρίτες σκέψεις», με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για την εμπλοκή του στρατού

Οταν ρωτήθηκε για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «δεν υπήρξε καμία συζήτηση εμπλοκής του στρατού σε περίπτωση "Plan B"».

Οπως είπε έγινε μια συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία αφορούσε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news