facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στην αντεπίθεση η Τσατάνη ζητά την εξαίρεση της Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική έρευνα

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (η οποία κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο) κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός.

Με την αναφορά όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο κ. Σοφός γνωστοποιείται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ότι η κυρία Τσατάνη θέτει εαυτόν στην κρίση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της Προέδρου του Αρείου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί σε βάρος της.

Η αναφορά της κυρίας Τσατάνη συνοδεύεται από τα πρακτικά της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή από τα οποία όπως αναφέρει ο κ. Σοφός στο δελτίο τύπου του, προκύπτει άμεσα η γνώση μελών της Κυβερνήσεως επί της διαδικασίας που διενεργείται σε βάρος της.

Η εισαγγελέας Εφετών ζητάει ουσιαστικά την αφαίρεση της υπόθεσης από την κ. Θάνου και την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης, προκειμένου να εξετασθεί το σύννομο των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, δηλαδή της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, του Εισσαγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή, της Αντιεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, καθώς και όλων των εμπλεκομένων εισαγγελικών λειτουργών.

Στις 23 σελίδες της αναφοράς περιλαμβάνεται το σύνολο της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «από όλα τα ανωτέρω γεννάται εύλογη υπόνοια παραβίασης της μυστικότητας της διαδικασίας» εξαιτίας όσων ανέφερε σχετικά με την υπόθεση.

Παράλληλα, γίνεται εκτενή αναφορά στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και στις αρμοδιότητες της.

Στην αναφορά επισημαίνεται πως η κυρία Τσατάνη έλαβε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, κλήση για να προσέλθει τις επόμενες ημέρες ενώπιον της στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργεί για τον τρόπο που έφτασε στα χέρια της εισαγγελέως εφετών,η δικογραφία με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλο και συνεργάτες του, σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Ωστόσο, στην αναφορά γίνεται λόγος για αοριστία της κλήσης και επισημαίνεται πως : «παρά το γεγονός ότι η κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρέδωσε στην κ. Γεωργία Τσατάνη, Εισαγγελέα Εφετών, συνοδευτικώς προς την ανωτέρω επιστολή-κλήση της, έγγραφα και ένορκες καταθέσεις, πλην όμως δεν εξειδικεύει στην εν λόγω κλήση τι είναι αυτό που αποδίδεται στην κυρία Τσατάνη, ώστε να ήταν ούτως εις θέσιν να απαντήσει, σε μία ορισμένη αιτίαση που «αποδίδεται» στο πρόσωπο της».

Στην αναφορά επισημαίνεται πως πρέπει να εξαιρεθεί η κ. Θάνου από την διενέργεια της έρευνας διότι διέταξε η ίδια την έρευνα και σύμφωνα με το άρ. 97 παρ. 5 Ν. 1756/1988 δεν μπορούν να μετάσχουν σε πειθαρχικό συμβούλιο ή δικαστήριο για την εκδίκαση ορισμένης πειθαρχικής υπόθεσης:«εκείνοι που έχουν ασκήσει την πειθαρχική δίωξη ή έχουν ενεργήσει ανάκριση στην ίδια πειθαρχική υπόθεση»

«Κακώς δίνεται πολιτικό χρώμα στην συγκεκριμένη διαμάχη. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη αρχή. Οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση που επιχειρείται από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις τελευταίες ημέρες και αναφέρομαι σε όλες τις πλευρές μάλλον αποπροσανατολίζει αντί να βοηθήσει τον λαό. Καλό θα ήταν οι υπουργοί να εγκύψουν στα προβλήματα του δοκιμασμένου ελληνικού λαού και παράλληλα η Δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της. Το ίδιο ισχύει και για τους λειτουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει ο κ. Σοφός στο δελτίο τύπου του.

Παράλληλα , ο δικηγόρος αναφερόμενος στην εντολέα του λέει: «Η κ. Τσατάνη μένει σε ένα δυάρι στην Ιπποκράτους κι εκεί παραμένει 35 χρόνια μετά. Εναντίον της δεν έχει υπάρξει ούτε μια μομφή και πρέπει να κριθεί, όχι όμως χάριν εντυπώσεων ως βορρά στην αρένα του Κολοσσαίου. Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και λογοδοτεί για αυτές. Η κ. Τσατάνη αντίστοιχα από την πρώτη στιγμή που αμφισβητήθηκε έθεσε εαυτόν στην διάθεση των αρμοδίων οργάνων και το ίδιο πράττει και τώρα»

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news