facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μαζική κάθοδος των αγροτών της Θεσσαλίας στο Σύνταγμα

Σημαντική εκπροσώπηση θα έχει το μπλόκο αγροτών της Νίκαιας στο μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.

Τα λεωφορεία από τη Λάρισα και τα γύρω χωριά θα ξεκινήσουν από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, ενώ πολλοί αγρότες θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ανοίγουν από τις 9 μμ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους, αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Εκτός από τους Θεσσαλούς, στην Αθήνα θα ταξιδέψουν αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι θα αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, Αρχικός προορισμός τους θα είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 10:30 το πρωί. Εκεί θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όπου και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00, την Παρασκευή, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει να κατασκηνώσουν εκεί στο Σύνταγμα τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο.

Η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία προκειμένου να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αγρότες... χωρίς τα τρακτέρ τους, αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας. «Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως εκτίμησε ότι οι αγρότες θα κάνουν την κινητοποίηση τους και «άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα με το τρακτέρ ή όχι», όπως αναφέρει. «Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως», εξήγησε. Η πρόθεση σημείωσε «δεν είναι να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά. Και στα διάφορα μέρη που έχουνε κλείσει την κυκλοφορία και μάλιστα σε σημεία σοβαρά για την οικονομία, όπως είναι τα σύνορα με τα φορτηγά κτλ δεν έχουμε λάβει μέτρα ακραία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news