facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του τρόπου καταβολής της μισθοδοσίας τους, καθώς πλέον θα πληρώνονται απευθείας από το ταμείο των Περιφερειών και όχι από τα ταμεία του κράτους.

Ο εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, και αποκλεισμούς κεντρικών κτηρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των Περιφερειών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την ανασφάλεια στην καταβολή της μισθοδοσίας.

«Η εμμονή των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας χαρακτηρίζουν ως μη κρατικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο της δήθεν οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ανοίγει τον δρόμο για δυσάρεστες καταστάσεις, για προσπάθεια μετατροπής μας σε μηνιαίους επαίτες του αυτονόητου που είναι το δικαίωμα αμοιβής για την εργασία μας» τονίζει η ομοσπονδία.

Να σημειωθεί ότι σε εφαρμογή του νόμου το 2016 η μισθοδοσία των υπαλλήλων θα καταβάλλεται από τις Περιφέρειες, σύμφωνα δε με τον προϋπολογισμό, οι δαπάνες μισθοδοσίας τους μεταφέρονται στους προϋπολογισμούς των περιφερειών.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news