facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τα γυρίζει τώρα για το χρέος ο Ντάισελμπλουμ: Θα τα πούμε τον Νοέμβρη

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά και την ευθεία απειλή της Κριστίν Λαγκάρντ για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε σήμερα Παρασκευή νέες δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση ως προς το ελληνικό χρέος.

«Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών. Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε», συμπλήρωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Σε ερώτηση του Bloomberg σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε: ««Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Χρειάζονται ένα - δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν. Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους. Θα έρθουμε σε αυτό (στο θέμα του χρέους) τον Νοέμβριο. Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση (την εξυπηρέτηση του χρέους)».

Νωρίτερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε πει σε δήλωσεις του προς το Reuters ότι «οι '19' της ευρωζώνης, συμφωνούν, πως η αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης του ορίου της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους μάξιμουμ στο 15% του ΑΕΠ».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news