facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ για χρηματοδότηση: Κοιτάμε όλα τα εργαλεία αλλά...

Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε όλα τα εργαλεία, επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε πάντως, πως «εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα θα πρέπει να παρέχει εγγυήσεις για την ενδιάμεση χρηματοδότηση. Κάτι το οποίο εκτιμάται ότι απαιτείται λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, στο σημερινό EuroWorking Group εξετάζονται έξι επιλογές για την χρηματοδότηση - γέφυρα, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση μέσω του EFSM, την οποία, όμως απορρίπτει κατηγορηματικά η Βρετανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν ξεκαθάρισε πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διευρευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, σχολιάζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο. Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ σχολίασε πως εξετάζονται «έως έξι λύσεις» για τη χρηματοδότηση γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιεί την Τετάρτη το Eurogroup για τη χρηματοδότηση – γέφυρα στην Ελλάδα δήλωσε στο μεταξύ ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news