facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: 4 εβδομάδες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας

"Εκτιμώ ότι θα χρειασθούν 4 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έλεγα δύο με αισιοδοξία, αλλά το πιθανότερο είναι να χρειασθούν τέσσερεις", δήλωσε ο επανεκλεγείς επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τα βήματα των επόμενων εβδομάδων μέχρι τη συζήτηση για την συμφωνία του ESM.

"Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει όσα πρέπει να θεσμοθετηθούν και ψηφισθούν από την ελληνική Βουλή. ", τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Αν αυτό γίνει επιτυχώς, όπως θα πιστοποιήσουν οι θεσμοί, θα μας ειδοποιήσουν για να κάνουμε ένα conference call και αυτό θα είναι το σινιάλο για να πάνε ορισμένοι (6-7)από τους υπουργούς στα κοινοβούλιά τους για να πάρουν την σχετική έγκριση", εξήγησε αναφερόμενος στην διαδικασία.

"Στη συνέχεια θα μπορεί να γίνει ένα δεύτερο conference call για να συζητηθεί το ζήτημα του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα", διευκρίνισε.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ έδωσε έμφαση στην διαφορά του τι ισχύει προ και μετά δημοψηφίσματος:

"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για μια τελείως διαφορετική κατάσταση τώρα σε σχέση με την ισχύουσα πριν το δημοψήφισμα: Τότε κάναμε λόγο για παράταση του ισχύοντος προγράμματος.
Τώρα μιλάμε για ένα εντελώς νέο πρόγραμμα, τριετές με άλλες απαιτήσεις.

Σχετικά με ένα σχέδιο χρηματοδότησης – γέφυρα για την Ελλάδα, ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπτε ότι συζητήθηκε αλλά πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Αναφερόμενος στα θέματα της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών κανόνων, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε τα εξής:

"Φάνηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της νομισματικής ένωσης [...]
Τώρα πια έχουμε τα εργαλεία και τα όργανα για να αντιμετώπισουμε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά οι συζητήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν για να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης (αντίστοιχων κρίσεων).

Εξάλλου στην αρχή της ομιλίας του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και εταίρων και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα αξιοπιστία μεσοπρόθεσμα, αλλά και μέσω αξιόπιστων διαδικασιών της ευρωζώνης.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

"Η ΕΕ είναι μια νομισματική και οικονομική ένωση η οποία διέπεται από κανόνες, τους οποίους τα μέλη της θα πρέπει να σέβονται, αρχή που «δοκιμάστηκε» κατά την διάρκεια των πεντάμηνων συζητήσεων", σχολίασε.

Σημείωσε τέλος ότι: "Πρέπει να ωθήσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της αειφόρου ανάπτυξης αλλά και πίσω στον δρόμο των κανόνων της Ευρωζώνης,"

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news