facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Bloomberg: H Ελλάδα θα πάρει άμεσα 3,35 δισ. αν υπάρξει συμφωνία

Η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει έως και 3,35 δισ. ευρώ έως τις αρχές Ιουλίου, αν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους δανειστές της, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας τονίζει πως χρήματα αυτά θα προέρχονται από κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ (Securities Market Program).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι ελέγχουν την εκταμίευση των κερδών από το πρόγραμμα SMP, εξετάζουν να απελευθερώσουν κάποια από τα κεφάλαια εντός των επόμενων ημερών εάν η Ελλάδα σφραγίσει μια συμφωνία.

Όπως, επίσης, τόνισε ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τα χρήματα αυτά μπορεί να διατεθούν γρήγορα, επειδή οι υπουργοί δεν χρειάζονται την έγκριση των κοινοβουλίων τους.

Σύμφωνα, πάντως, με το Bloomberg το 1,85 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμο προς την Ελλάδα πριν της 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου οι χώρες θα μεταφέρουν 1,5 δισ. ευρώ περαιτέρω από τα κέρδη του SMP για το τρέχον έτος, στον λογαριασμό του Μηχανισμού.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news