facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Στον αέρα η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εύρυθμη λειτουργία του παιδο-ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων«Αγλαΐα Κυριακού» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στους μικρούς ασθενείς με νεοπλασίες, καθώς η μοναδική διορισμένη γιατρός του ΕΣΥ αποχωρεί στο τέλος του μήνα χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή της. To γεγονός αυτό δρομολογεί και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος του οποίου η άδεια δίδεται βάσει νόμου μόνο σε γιατρό του ΕΣΥ.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου των πέντε ημερών που απομένουν μέχρι την αποχώρησή της.

Σημειωτέον, ότι το παιδο-ογκολογικό τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού» ειναι το μοναδικό δημόσιο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι εξειδικευμένο στην ακτινοθεραπεία παιδιών και συνεπώς ασφαλές για τους ανήλικους ασθενείς που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο.

Ο Σύλλογος «Φλόγα» έχει επισημάνει και άλλες φορές το προβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος, καθώς σε αυτό υπηρετεί εκτός από την γιατρό του ΕΣΥ που παραιτήθηκε, ένας επικουρικός, δηλαδή συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος πληρώνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η σύμβαση του λήγει τον Σεπτέμβριο. Οι εκπρόσωποί του ζητούν απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη δυο γιατρών και δυο ακτινοφυσικών, προσθέτοντας ότι προτίθενται να αναλάβουν τη δαπάνη της μισθοδοσίας τους.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news