facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση το Σάββατο

Τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο των δανειστών ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αυριανό Eurogroup και τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα αποτέλεσμα που θα καταδικάσει τους πάντες η ιστορία.

«Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη βρίσκει πάντα λογικές λύσεις. Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση αύριο. Άλλωστε, όταν πηγαίνεις στον πόλεμο, δεν πρέπει να σκέφτεσαι την ήττα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι υφεσιακά και διευκρίνισε ότι οι Θεσμοί ζήτησαν είτε μειώσεις μισθών και συντάξεων, είτε αύξηση των φόρων. «Για να προχωρήσουμε σε συμφωνία αποδεχθήκαμε αυτό το μέγεθος λιτότητας. Αυτό που κάναμε είναι να στρέψουμε τη λιτότητα στους έχοντες και όχι στους μη έχοντες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο από το χθεσινό Eurogroup, λέγοντας ότι υπήρξε υπαναχώρηση των θεσμών σε κάποια μέτρα, αλλά υπήρξαν 5-6 χώρες που βρήκαν την κίνηση αυτή ελαστική για την Ελλάδα και δύσκολη να περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια.

Σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για το ενδεχόμενο εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν κάλπες ή δημοψήφισμα. «Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει συμφωνία, ώστε η λαϊκή εντολή να εισακουστεί. Να έχουμε μια συμφωνία για να μπει ένα τέλος στην κρίση», δήλωσε.

antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news