facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Bild: Ο «EuroMan» Σόιμπλε διαφωνεί και δημοσίως με τη Μέρκελ για την Ελλάδα

Με το προσωνύμιο «Euro - Man» αποκαλεί η γερμανική εφημερίδα Bild τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκαλύπτοντας τον έντονο εκνευρισμό του απέναντι στην Ελλάδα που δεν διστάζει να εκφράσει τη δυσφορία του ακόμη και απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Οπως γράφει η εφημερίδα, γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν κάνει πλέον καμία προσπάθεια να κρύψει τις διαφωνίες του για την Ελλάδα και τις προσπάθειες διάσωσής της από την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ευελιξία που δείχνει η καγκαλάριος είναι λάθος.

«Μάλιστα, όταν χθες μετά το υπουργικό συμβούλιο για την επίεκεψη της Ελισάβετ, η Μέρκελ του ευχήθηκε καλή επιτυχία ενόψει του Eurogroup, εκείνος δεν απάντησε καν. Αλλά η γλώσσα του σώματός του τα είπε όλα: διαφωνώ με την πολιτική ΣΑΣ για την Ελλάδα», σημειώνει το άρθρο.

Πηγές της Bild επεσήμαναν ότι Σόιμπλε ζητά τέσσερα έγγραφα από την Ελλάδα για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης: επίσημη αίτηση για παράταση του προγράμματος, συμφωνία με τους θεσμούς για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, έγγραφο που να αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του χρέους και επίσημη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το ΔΝΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Είναι θέμα αρχής: Βλέπει την επόμενη κρίση να έρχεται, αν η πολιτική της λιτότητας αποτύχει, λέει ξανά και ξανά. Στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Ρίγα και πολύ πρόσφατα στην Ουάσινγκτον ο Σόιμπλε είπε: Πρόκειται για την Ευρώπη. Μόνο μία ισχυρή Ευρώπη μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για της ΗΠΑ. Σόιμπλε, ο Euro-Man. Και μία ισχυρή Ευρώπη, τη βλέπει με το ευρώ σε κίνδυνο», συνεχίζει το άρθρο.

«Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει και η Ευρώπη», είχε δηλώσει χαρακτηρσιστικά.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news