facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στο «τραπέζι» το κλείσιμο του εργοστασίου της Pitsos

Στο φλέγον ζήτημα της τύχης του εργοστασίου της Pitsos στην Αθήνα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Ελλάς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Κάπρας, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί λουκέτου στο εργοστάσιο της Pitsos στον Πειραιά (περιοχή Ρέντη) που ανήκει στον όμιλο και σήμερα απασχολεί περίπου 450 εργαζόμενους, ξεκαθάρισε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση από τα κεντρικά του ομίλου στο Μόναχο, σχετικά με το εάν θα παραμείνει σε λειτουργία ή τελικά θα κλείσει, πρόσθεσε όμως πως το θέμα υπάρχει στο τραπέζι, παρότι το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο.

Ο προβληματισμός σύμφωνα με τον κ. Κάπρας έγκειται στο ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει «χάσει» ένα μεγάλο μέρος του τζίρου της, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια από περίπου 250 εκατ. ευρώ υποχώρησε στα 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κάπρας διευκρίνισε πάντως ότι, παρά τα όσα ακούγονται και την ανησυχία που υπάρχει στους εργαζόμενους, δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία τελική απόφαση και τόνισε πως η Pitsos δεν ανήκει στη σφαίρα ευθύνης της Bosch Ελλάδας, αλλά είναι ξεχωριστή εταιρική οντότητα με άλλο ΑΦΜ και άλλη διευθυντική ομάδα.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν η Bosch εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την Eλλάδα σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, ο κ. Κάπρας απάντησε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο και επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news