facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στρατούλης: Θα τηρήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, εξέφρασε ο αναπληρωτής Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Ελιγμούς θα κάνεις, αλλά τον βασικό κορμό των δεσμεύσεών σου δεν τον ακυρώνεις", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνηθεί κάτι που θα αναιρεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις, σε ό,τι αφορά βασικά ζητήματα, όπως μισθούς συντάξεις κλπ". Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει την προεκλογική της δέσμευση για ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να μειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Για τη διαπραγμάτευση είπε "Εκεί που δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα είναι οι "κόκκινες" γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος είναι στην τελική συμφωνία πρέπει να λυθούν αναπτυξιακό σχέδιο και χρηματοδότησή του και δεύτερον η απομείωση του δημόσιου χρέους".

Ερωτηθείς αν θα γίνει κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ακόμα και σε κύριες συντάξεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε: "Αυτά που ζητούν είναι απαράδεκτα, δεν έχουμε πρόθεση να τα εφαρμόσουμε. Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, δεν αντέχει ο λαός. Ας επιμένουν οι δανειστές, εμείς τον λαό δεν τον εξοντώνουμε" και συμπλήρωσε ότι θα είναι πολιτικό πραξικόπημα, αν επιμείνουν οι δανειστές.

Για το ζήτημα της 13ης σύνταξης, ο κ. Στρατούλης απάντησε: "Έχουμε συγκεκριμένη δέσμευση, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την τηρήσουμε" και επισήμανε ότι όσοι παίρνουν από 700 και κάτω θα πάρουν 13η σύνταξη. "Είπαμε στους δανειστές ότι αυτό θα στοιχίσει 550 εκατ. ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να το τηρήσουμε". Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων για να λυθεί το πρόβλημα με τις διαδοχικές συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και την πολυφωνία από στελέχη της κυβέρνησης σε πολλά θέματα, επισήμανε: "Η συμφωνία που θα έρθει θα μπορεί να συσπειρώσει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση".

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news