facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη της Χ.Α.

Για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί, διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν τη διακοπή, αιτήματα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι δικαζόμενοι νυν και πρώην βουλευτές της ΧΑ που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος Ελένη Ζαρούλια.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών και εμπρηστικών λόγων σε συγκεντρώσεις η άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής. " Είμαι μισός βουλευτής", δήλωσε.

Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλουν ένσταση ακυρότητας.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Σε ότι αφορά για την μεταφορά της δίκης, η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη δήλωσε πως μόνον αν υπάρχει τώρα διαθέσιμη αίθουσα η δίκη θα μεταφερθεί για να τονίσει και πάλι " είμαστε δικαστές είμαστε εδώ για να δικάσουμε όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα. Εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπουργό". Οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτοί αγνοήθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο μέσω ανοικτής ακρόασης ζήτησε από τους 5 προστατευόμενους μάρτυρες, να δηλώσουν παρών, όπως και έγινε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι συνήγοροι τους αντιτάχθηκαν στην εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης των προστατευόμενων μαρτύρων και επιφυλάχθηκαν να αντικρούσουν την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Απουσίες και την 3η ημέρα της δίκης

Απόντες ήταν και κατά την τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι περισσότεροι βουλευτές όπως και ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στο δικαστήριο προσήλθαν μόνο οι Μ. Αρβανίτης, Π. Ζησιμόπουλος, Στ. Μπούκουρας, και Δ. Κουκούτσης.

Η οικογένεια Φύσσα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Γιώργου Ρουπακιά και 18 ακόμη ατόμων για την ανθρωποκτονία του γιου τους Παύλου.

Πρόκειται για μέλη του πυρήνα της Νίκαιας τα οποία συμμετείχαν στην συμπλοκή στο Κερατσίνι. Η οικογένεια δήλωσε επίσης παράσταση πολιτικής αγωγής και σε βάρος 18 νυν και πρώην βουλευτών της ΧΑ, για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας οι βουλευτές γνώριζαν και έδιναν εντολές, ενώ από τη δράση της οργάνωσης ο πατέρας Παναγιώτης Φύσσας υπέστη ψυχική οδύνη.

Ακολούθως, παράσταση Πολιτικής Αγωγής δηλώθηκε από τους συνηγόρους Αιγυπτίων ψαράδων για την επίθεση που είχαν δεχθεί στο Πέραμα, καθώς και από θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή. Οι πολιτικώς ενάγοντες στρέφονται κατά όλων των κατηγορουμένων και διεκδικούν από τον καθένα, με επιφύλαξη, ποσό 40 ευρώ.

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις


Ελάχιστα ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Στον χώρο των φυλακών, περιμετρικά, βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί λίγοι οπαδοί της.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news