facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Αν θέλουν συμφωνία να κλείσουμε την πόρτα και να δουλέψουμε

Την πρόθεσή του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να αποκτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ινστιτούτο Πέτερσον των ΗΠΑ.

Ο ίδιος είπε πως αναγνωρίζει την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο υπήρξε η συμφωνία του Φεβρουαρίου με την ελληνική κυβέρνηση τόνισε όπως πως υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες για τη συμφωνία που είναι η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη και η σταθερότητα. Είπε μάλιστα ότι αν θέλουν συμφωνία να κλείσουμε τις πόρτες και να δουλέψουμε

Ο Ολλανδός πολιτικός υπογράμμισε πως πήρε περισσότερο χρόνο από ο,τι περίμενε η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως εάν και όταν επιτευχθεί συμφωνία μόνον τότε θα υπάρξει ξεκλείδωμα της ρευστότητας προς τη χώρα.

Αναφερόμενος στην ευελιξία των συζητήσεων ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως όταν μια χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα μοιραία χάνει και ένα μέρος της πολιτικής της ευελιξίας και τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα διαφορετικές απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος αναφορικά με το πρόγραμμα. Μιλώντας για το θέμα της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων είπε πως έχει αποκατασταθεί αλλά είναι ακόμα ευάλωτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος είπε πως αρχικά περιμένουν από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα και στη συνέχεια και οι εταίροι θα τηρήσουν τις δικές τους. Τόνισε πως όταν το πρόγραμμα θα φτάσει στο τέλος του και έχουν επιτευχθεί οι στόχοι τότε θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να επανεξετάσουν το θέμα των μέτρων ανακούφισης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διάθεση για "κούρεμα" στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό, λέγοντας πως το συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμο. Μάλιστα έμμεσα έθεσε θέμα ορίων ηλικίας λέγοντας πως όποια χώρα αυξάνει αυτά τα όρια σταδιακά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έχει κέρδος στον προϋπολογισμό της.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news