facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα


«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει» δήλωσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε σηκώνοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βιέννη. Παράλληλα, ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, που ήταν επίσης ομιλητής, δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι εκνευρίστηκε από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν θέλει να το συζητήσει άλλο.

«Δοκιμάσαμε την εμπειρία συγκεκριμένου εκνευρισμού ενόσω βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι' αυτό» είπε ο Σόιμπλε. Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει ειρωνικά: «Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δε βοηθάει».

Σκληρή στάση κράτησε και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι «ο κίνδυνος για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένει».

Ενώ, έσπευσε να επισημάνει, αφήνοντας τις σπόντες του για την Ελλάδα: «Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη, να ακολουθείς τους κανόνες».

iefimerida‎

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news