facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το μήνυμα Μπαρόζο προς την ελληνική κυβέρνηση

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εν όψει και της αποψινής συνάντησης μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρόζο, μιλώντας στο CNBC, h Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη όσο η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μετάδοσης στην ευρωζώνη από το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Μπαρόζο απάντησε πως η Ευρωζώνη είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν προ διετίας.

"Η Ιρλανδία καταγράφει εκρηκτική άνοδο, η Πορτογαλία πάει καλά, η Ισπανία πάει καλά. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες με την Ελλάδα. Ακόμη κι αν υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ελλάδα, δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωζώνη. Παρόλα αυτά, ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, σήμερα στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ η οποία υποδέχεται τον κ. Τσίπρα και ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποια λύση τώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες, γιατί η ευρωζώνη είναι 19 χώρες. Δεν μπορεί μία χώρα να αλλάζει τους κανόνες που υιοθετήθηκαν ομόφωνα".

"Σήμερα υπάρχει επαρκής βούληση για να λυθεί το θέμα της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις, να γίνει ανταγωνιστική, να δημιουργήσει συνθήκες εμπιστοσύνης όπως έκαναν και οι άλλες χώρες" δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news