facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο τρόικας στην κυβέρνηση: Έχετε 48 ώρες για τα προαπαιτούμενα

Δυο μέρες μόνο! Αυτή είναι η προθεσμία που δίνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν και οι δυο πλευρές να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι!

Εδώ η τρόικα, εκεί η τρόικα, άφαντη η τρόικα και κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσει. Ούτε και κανείς λέει.

Η τρόικα στέκεται κυρίως στο δημοσιονομικό κενό του 2015 και γι’ αυτό ζητά νέα μέτρα ύψος 2,5 δισ. Στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκονται επίσης τα κόκκινα δάνεια, ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, με τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν στείλει τελεσίγραφο στο υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ζητούν να ικανοποιηθούν μέσα σε 48 ώρες τα προαπαιτούμενα και αν γίνει αυτό, μόνο έτσι θα δεχτούν να επιστρέψουν στην Αθήνα για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Άλλωστε ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Αυτός, λέγεται, είναι και ένας από τους λόγους που βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης για να συναντήσει τον πρωθυπουργό.

Αυτός και για να του θέσει, όπως λέγεται, θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, μετά τα όσα άκουσε τις προηγούμενες μέρες (κυρίως από βουλευτές της συμπολίτευσης) μετά το κάζο με τον ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αλλά κυρίως μετά την αιφνιδιαστική (;) απόφαση του πρωθυπουργού να του αφαιρέσει αρμοδιότητες και να τις δώσει στον υφυπουργό του, Γιώργο Μαυραγάνη.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news