facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αποκλεισμένα τα ναυπηγεία Ελευσίνας από απλήρωτους εργαζόμενους - Κόντρα ΥΠΕΘΑ – ναυπηγείων Ελευσίνας και στη μέση οι εργαζόμενοι

Κλειδωμένους στα γραφεία τους στα ναυπηγεία Ελευσίνας κρατούν από το μεσημέρι τον πρόεδρο και τα μέλη του δσ των ναυπηγείων οι εργαζόμενοι που παραμένουν, όπως λένε, απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν πάρουν μια απάντηση για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Όπως έγινε γνωστό οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει με αυτοκίνητα τις πύλες εισόδου και εξόδου των ναυπηγείων, ενώ ομάδες περιφρουρούν το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης των Ναυπηγείων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εθνικής και όπως ανέφεραν, πολλοί από τους 600 συνολικά απλήρωτους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, κινδυνεύουν με κατασχέσεις από τις τράπεζες και αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους.

Κόντρα ΥΠΕΘΑ – ναυπηγείων Ελευσίνας

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τη διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας που κάνουν λόγο για οφειλές του υπουργείου προς τα ναυπηγεία και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία συμβατική οφειλή.

Η διοίκηση των ναυπηγείων υποστηρίζει πως οι οφειλές του υπουργείου είναι η αιτία που παραμένουν απλήρωτοι οι 600 εργαζόμενοι οι οποίοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Το υπουργείο από την πλευρά του επισημαίνει ακόμη πως όσα ισχυρίζεται η διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι διεκδικήσεις της από παλαιότερα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού δεν αναγνώρισαν ως βάσιμες.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης, που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο “Ρίτσος” το Μάρτιο του 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέρριψε ευθύνες στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ναυπηγείων, λέγοντας πως η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν από την Δευτέρα έξω από τα ναυπηγεία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα εννέα μηνών.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news