facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός για τον Εμπολα - Ολόκληρο αεροπλάνο σε καραντίνα, 3 ακόμη Ισπανοί υπό παρακολούθηση

Ο παγκόσμιος πανικός που προκαλεί το ξέσπασμα και η εξάπλωση του ιού Εμπολα είχαν σαν αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα ένα ολόκληρο αεροσκάφος στο Λας Βέγκας. Οπως αποδείχθηκε όμως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Την ίδια ώρα, τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση στην Ισπανία.

Ο πανικός προκλήθηκε σε πτήση της Delta Airlines από τη Νέα Υόρκη στο αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ένας επιβάτης ένιωσε αδιαθεσία. Το πλήρωμα υπέθεσε ότι πιθανόν επρόκειτο για κρούσμα του ιού Εμπολα και ειδοποίησαν τις αρχές. Ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αεροδρόμιο όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροπλάνο αλλά έπειτα από μικρή καθυστέρηση οι 160 επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, όταν αποδείχθηκε ότι ο επιβάτης δεν είχε προσβληθεί τελικά από τον ιό.

Στο μεταξύ, στην Ισπανία τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Οι συγκεκριμένοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Εμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την Ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει. Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία μετρά 6.000 ανθρώπους.

Υπό παρακολούθηση τέθηκαν και τρεις άνθρωποι που επέστρεψαν στην Κολομβία από την Αφρική, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, όμως προς το παρόν οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε την Παρασκευή στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news