facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Αντ. Μανιτάκης: «Μέσα στον Ιούνιο "κινητικότητα" και "λίστα"...»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, παρουσίασε το όραμά του για το παραγόμενο έργο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, ανέλυσε τα σημερινά δεδομένα σχετικά με τα θέματα: «επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι», «αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων» και «συγχώνευση-κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών» και τέλος, σχολίασε με τον πλέον δεικτικό τρόπο, το ρόλο των ειδικών συμβούλων των Υπουργών στα Υπουργεία, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ξεκινώντας με τα επίμαχα ζητήματα, της "κινητικότητας" 25.000 δημοσίων υπαλλήλων και της "λίστας" των προς κατάργηση-συγχώνευση Φορέων του Δημοσίου, ο κ. Μανιτάκης τόνισε: «Και οι δύο διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσα στον Ιούνιο. Οι ημερομηνίες και τα όσα ακούγονται για την περιβόητη "λίστα" γενικότερα είναι μόνο φήμες» - επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

«Δεν επαρκούν οι "επίορκοι" για τις πρώτες αποχωρήσεις του Ιουνίου»

Ως προς το θέμα των «επίορκων δημοσίων υπαλλήλων», τα λόγια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, είναι ενδεικτικά: «Οι υποθέσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δεν ξεπερνούν καν τις χίλιες» επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο πλέον τρόπο πως, οι 2.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα -μέσα στον Ιούνιο- θα προέλθουν από συγχωνεύσεις-καταργήσεις Δημοσίων Οργανισμών.

Η δυσκολία στο να αποτελέσουν οι «επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι» την άμεση "δεξαμενή" αποχώρησης από το Δημόσιο, έγκειται και στο γεγονός πως, «αν και έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης σε όλους τους Βαθμούς της, δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι αναγκαίοι χρόνοι» προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου, σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη.

«Οδυνηρή πρακτική η πρόσληψη κομματικών συμβούλων στα Υπουργεία»

«Οδυνηρή πρακτική αποτελεί το να προσλαμβάνουν Υπουργοί, ειδικούς συμβούλους, αντί να αξιοποιούν τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των Υπουργείων, μέσα στη γενικότερη τοποθέτησή του, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. «Είναι αδιανόητο να μην εμπιστεύονται οι Υπουργοί τους “φυσικούς ηγέτες” ενός Υπουργείου και να εμπιστεύονται κομματικά πρόσωπα…» συμπληρώνοντας «απαιτείται να αποκατασταθεί η σχέση μεταξύ Γενικών Διευθυντών και Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείων».

«Μέσα στο 2013 η εφαρμογή των Οργανογραμμάτων του Δημοσίου»

«Όραμα μου μέσα στο 2013 να έχουν πραγματοποιηθεί και να έχουν εφαρμοσθεί τα Οργανογράμματα των Οργανισμών του Δημοσίου, που θα έχουν σχηματιστεί, μετά από τη διαδικασία συγχώνευσης-κατάργησης Οργανισμών» απάντησε ο κ. Μανιτάκης, σε σχετική ερώτηση, ολοκληρώνοντας «το έργο μου στο Υπουργείο δεν είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων…».

Κλείνοντας, ο κ. Μανιτάκης, επιβεβαίωσε πως, ουδέποτε σκέφτηκε το ενδεχόμενο παραίτησης από την Κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Σε πολλές περιπτώσεις πιέστηκα, απογοητεύτηκα, κουράστηκα... ποτέ όμως δε σκέφτηκα το ενδεχόμενο της παραίτησης. Πρέπει να ολοκληρώσω το έργο μου».

epoli

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news