facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στη Βοστώνη;

Αντικρουόμενες πληροφορίες στα αμερικανικά ΜΜΕ

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ότι οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν τον δράστη της φονικής βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου. Το NBC, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ του CNN, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, λέγεται πως υπάρχει «καθαρή ταυτοποίηση του υπόπτου», έπειτα από νέα στοιχεία που εντόπισαν σε δύο διαφορετικά βίντεο, που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς φέρεται να είναι «σκουρόχρωμος άνδρας».

Όπως μετέδωσε το CNN, ο άνδρας καταγράφηκε από βίντεο κλειστού κυκλώματος καταστήματος, να τοποθετεί ένα σακίδιο και να φεύγει από το σημείο, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη που αιματοκύλισε το Μαραθώνιο.

Όπως επιβεβαιώνει και η Boston Globe, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός άνδρα με σκούρο δέρμα, να μεταφέρει και να εγκαταλείπει στο έδαφος ένα μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα εύχεται ο δράστης πίσω από το λουτρό αίματος της 15ης Απριλίου να ανήκει στους κόλπους της.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του CBS News, Τζον Μίλερ, από την ημέρα της επίθεσης τα μπλογκ που είναι συνδεδεμένα με την τζιχάντ, εύχονται να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα.

«Κάνουν την εξής ανάλυση: πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς, θέλουμε να είμαστε εμείς» υποστηρίζει ο Μίλερ και τονίζει πως έχει ενδιαφέρον ότι από τη μία το FBI αναζητά απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή της Αλ Κάιντα και από την άλλη η ίδια η οργάνωση να αναρωτιέται αν πρόκειται για δικό της έργο.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο Al-Shabab, το οποίο έχει στενές επαφές με την Αλ Κάιντα, είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, τον Ιούνιο του 2011, στο οποίο προωθούντο πλάνα για επιθέσεις μικρότερης εμβέλειας από αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Καλούσε λοιπόν, σε ενέργειες μικρότερες, ευκολότερες στο να πραγματοποιηθούν, από ένα «μοναχικό λύκο». Ένα μπλογκ που υποστηρίζει τον ιερό πόλεμο, μάλιστα, δείχνει να επιθυμεί ανοιχτά ο δράστης να είναι «μοναχικός λύκος», καθώς «θα ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά του».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news