facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γιατί συνδέθηκαν οι δικογραφίες υποκλοπών και απόπειρας κατά Καραμανλή

Ο ειδικός ανακριτής θεωρεί ότι είχαν κοινή αφετηρία

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές κατά μελών της κυβέρνησης και πιθανότατα και κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή συνεχίζονταν και μετά το 2005, όταν και αποκαλύφθηκαν, εντοπίζει η δικαστική έρευνα. Στοιχεία φέρεται να προέκυψαν από δύο δικαστικές έρευνες στο εφετείο της Αθήνας και αφορούν το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον ειδικό ανακριτή κ. Δ. Φούκα να ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο την συνένωση των δικογραφιών:

Η μία αφορά το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού το οποίο, σύμφωνα με μία εκδοχή, έμεινε στο στάδιο της «προπαρασκευής». Και αυτό γιατί σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο ο τότε πρωθυπουργός δεν πέρασε τελικά από δρόμο έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στη περιοχή του γηπέδου του Παναθηναϊκού όπου είχε εκραγεί, τον Μάρτιο του 2009, τηλεχειριζόμενος εκρηκτικός μηχανισμός. Σημειώνεται πάντως ότι την ευθύνη γι' αυτή τη βομβιστική επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» η οποία ανέφερε στην προκήρυξή της ότι «στόχος της ήταν το κτίριο της ΚΕΔ λόγω της υπόθεσης Βατοπεδίου».

Τώρα αυτή η ενδεχόμενη απόπειρα και οι τηλεφωνικές υποκλοπές συνδέονται αφού, σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, είχαν κοινή αφετηρία. Το σχέδιο κατά του πρώην πρωθυπουργού δημοσιοποιήθηκε με έγγραφα της ΕΥΠ που είχαν ως πηγές αναφορές Ρώσων αξιωματούχων που έκαναν λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης» σε βάρος της χώρας. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριζαν πως το 2008 είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων μελών ξένων μυστικών υπηρεσιών. Η δίωξη που έχει ασκηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το αδίκημα των προπαρασκευαστικών ενεργειών για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που ανασύρθηκε από το αρχείο αποκάλυψε ότι συνεχίστηκαν ως το 2007, εποχή που ήδη διεξαγόταν η δικαστική έρευνα και είχε δημοσιοποιηθεί η υπόθεση από την τότε κυβέρνηση. Και για αυτήν την υπόθεση έχει ασκηθεί in rem δίωξη για κατασκοπεία.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε συντελεστεί με την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού σε υποκατάστημα της εταιρίας Vodaphone είχε τεθεί το 2007 στο αρχείο καθώς ο τότε ανακριτής κ. Γ. Πετρόπουλος δεν είχε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία. Ανασύρθηκε από το αρχείο, με παρέμβαση του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το 2010, και η νέα διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε πολλά και ενδιαφέροντα: συγκεκριμένα εμπλέκουν στην υπόθεση υπαλλήλους ξένης πρεσβείας που αποδεικνύουν πως τα τρία καρτοκινητά-σκιές είχαν αγοραστεί από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν ακόμα και άλλοι ύποπτοι τηλεφωνικοί αριθμοί που επικοινωνούσαν με τα καρτοκινητά που εμπλέκονταν στις υποκλοπές.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news