facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αχαΐα: Επείγον έγγραφο Ρακιντζή για έλεγχο σε έργα της πρώην Νομαρχίας την περίοδο 2003-2010

Φύλλο και φτερό κάνει τα έργα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εστιάζοντας σε συμβάσεις μεταξύ του φορέα και δυο συγκεκριμένων εργοληπτών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη", προ ημερών εστάλη έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το οποίο ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για τις αναθέσεις και τις συμβάσεις έργων, τους προϋπολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία καθώς και τις αιτιολογήσεις αποφάσεων της περιόδου 2003- 2010.

Ζητούνται ακόμη τα χρονοδιαγράμματα των έργων, αιτιολογήσεις των αποφάσεων από τα Νομαρχιακά Συμβούλια ή τους αντινομάρχες και γενικότερα κάθε τι που έχει σχέση με χρήματα που διατέθηκαν για την εκπόνηση έργων.

Όπως αναφέρεται ο έλεγχος είναι πιθανόν να εντάσσεται στο γενικότερο "ξεσκόνισμα" που έχει δρομολογήσει ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στα πεπραγμένα αυτοδιοικητικών φορέων, ωστόσο η ονομαστική αναφορά σε δυο συγκεκριμένους εργολήπτες δίνει την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι "στοχευμένος".

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του thebest.gr ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στο έγγραφο του με το οποίο ζητά στοιχεία για έργα στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, θέτει και ζήτημα για δυο ακόμα δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ζητά στοιχεία που να αιτιολογούν δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, την περίοδο από το 2003 και μετά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ρακιντζής ζητά πλήρη οικονομικό απολογισμό και αιτιολόγηση αυτών των δράσεων.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news