facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 560.412 συνταξιούχοι

Τη συμπλήρωση των αρχείων 560.412 συνταξιούχων για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν έγκυρο ή και καθόλου ΑΜΚΑ και ΑΦΜ (!) ζήτησε χθες με επείγουσα εγκύκλιο προς τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών φορέων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης. Τον αριθμό αυτό των αρχείων χωρίς ΑΜΚΑ (381.334 συντάξεις) και χωρίς ΑΦΜ (179.087) «έδειξε» το μητρώο που ήδη δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) με βάση τα στοιχεία τα οποία έστειλαν τα Ταμεία στο πλαίσιο της λειτουργίας της ενιαίας αρχής ελέγχου και πληρωμών των συντάξεων και την επιβολή, από τη σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου, των νέων περικοπών σε όσες (κύριες + επικουρικές) ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.


Τα περισσότερα κενά
Τα περισσότερα «κενά» σε συντάξεις που καταβάλλονται χωρίς ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ, με βάση επίσημα στοιχεία τα οποία έφτασαν στο υπουργείο και δημοσιεύει η Η», έχουν το ΙΚΑ (113.250 σε σύνολο 1.013.320 συντάξεων), το ΕΤΕΑΜ (92.954 σε σύνολο 651.865 συντάξεων), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (82.920 σε σύνολο 236.621 μερισμάτων), το Δημόσιο (68.961 σε σύνολο 443.581 συντάξεων) ο ΟΓΑ (48.943 σε σύνολο 776.489 συντάξεων) και το ΤΕΑΔΥ - Κεντρική Υπηρεσία (18.188 σε σύνολο 80.480).

Προθεσμία
«Ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ, είναι σε εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, τα κλειδιά και για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που εμφανίζεται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, λόγω των ελλιπών στοιχείων και της αδυναμίας ορθής διασταύρωσής τους», σημειώνει ο Ι. Βρούτσης στην εγκύκλιο.
Και καλεί τους διοικητές και προέδρους των Ταμείων «με προσωπική ευθύνη» να δώσουν εντολή στις υπηρεσίες τους για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν σε δύο στάδια:
Εως τις 10 Φεβρουαρίου να συμπληρώσουν τουλάχιστον το 40% των ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που λείπουν ή είναι άκυροι (στο δικτυακό τόπο του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ θα αναρτηθούν στις 10/2/2013 οι σχετικές λίστες με τα ονόματα των ασφαλισμένων, για τους οποίους λείπουν οι ΑΜΚΑ και οι ΑΦΜ) και
Εως τις 28 Φεβρουαρίου (που είναι η ημερομηνία λήξης και όλων των απογραφών συνταξιούχων) να έχουν συμπληρώσει στο 100% τα σχετικά στοιχεία.

Διπλές διασταυρώσεις
Με τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ (που είναι απαραίτητοι για την καταβολή κάθε παροχής) θα γίνει ειδικός - ηλεκτρονικός έλεγχος όσων λαμβάνουν συντάξεις (πέρα δηλ. από τη διαδικασία της απογραφής). Το σχέδιο που έχουν συμφωνήσει τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προβλέπει, μάλιστα, την προεκτύπωση στις φορολογικές δηλώσεις των σχετικών ποσών, έτσι ώστε να χτυπηθούν τα κρούσματα φοροδιαφυγής που έχουν καταγραφεί και μεταξύ των συνταξιούχων (εντοπίστηκαν το Καλοκαίρι σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ χιλιάδες περιπτώσεις μη δήλωσης του πραγματικού ποσού ή και απόκρυψης της είσπραξης δεύτερης σύνταξης).

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news