facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι μας εξαπάτησε όλους, ακόμη κι εγώ τον ψήφισα το 1994

«O Μπερλουσκόνι έχει ήδη εξαπατήσει τρεις φορές τους Ιταλούς. Την πρώτη φορά εξαπάτησε και εμένα τον ίδιο», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, εξηγώντας ότι... ψήφισε τον Καβαλιέρε το 1994, την χρονιά που ο Καβαλιέρε ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική.

Ο Μόντι, μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta, παρουσίασε τον Καβαλιέρε με τον «μαγικό αυλό που παρασύρει σε πνιγμό τα ποντίκια».

Οι θυσίες που ζητούνται από τους Ιταλούς θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντός τριών μηνών αν έρθει στην εξουσία ένας νέος ή ένας παλιός λαοπλάνος.

Πέρυσι, «δεν ήμουν βέβαιος ότι ένα χρόνο μετά η Ιταλία θα είχε σωθεί από οικονομικής απόψεως. Αυτό που συνέβη είναι καρπός της υπευθυνότητας με την οποία οι πολίτες δέχθηκαν μια σκληρή θεραπεία. Αλλά η κατάσταση θα ήταν πιο σοβαρή αν η Ιταλία είχε ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας» δήλωσε ο Μόντι:

«Θέλω να μιλήσω ξεκάθαρα: αν πάρουμε τα έτη από το 2001 έως το 2011, είχαμε 8 χρόνια κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, δυο του Πρόντι και έναν χρόνο τεχνοκρατών. Φθάσαμε στους τεχνοκράτες γιατί η κατάσταση ήταν πολύ επισφαλής γιατί αυτοί που κυβέρνησαν δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική η Ιταλία» δήλωσε ο Μόντι.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news