facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ζητούν πλαφόν στους μισθούς των διοικητών

Την επιβολή πλαφόν στους μισθούς των διοικητών των ΔΕΚΟ στις 2.900 ευρώ μηνιαίως και στους μισθούς των διοικητών των τραπεζών στις 70.000 ευρώ ετησίως ζητούν 60 βουλευτές της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή.

Αναλυτικά, οι 60 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών για την «Κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ». Στο κείμενο της τροπολογίας προτείνεται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ να παίρνουν μισθό ίσο ή κατώτερο από εκείνον που λαμβάνουν οι γγ των Υπουργείων, δηλαδή 2.900 ευρώ τον μήνα. Η ίδια ρύθμιση αφορά τους υφισταμένους των διοικητών πχ δικηγόρους σε ΔΕΚΟ. Το θέμα θα τίθεται στο ΔΣ κάθε ΔΕΚΟ από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου, όπου το Δημόσιο έχει πλειοψηφία, ενώ όπου το Δημόσιο δεν έχει πλειοψηφία και δεν τηρηθεί η πρόβλεψη του νόμου προβλέπονται κυρώσεις.

Επίσης, προτείνεται για τους διοικητές των Τραπεζών ο μισθός τους να μην υπερβαίνει τον μισθό του Πρωθυπουργού, δηλαδή 70.000 ευρώ ετησίως. Στην περίπτωση των ιδιωτικώντραπεζώντο θέμα του πλαφόν στους μισθούς των διοικητών θα πρέπει να το θέτει ο ίδιος ο Υπουργός ή εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Μάλιστα, οι βουλευτές κατέθεσαν και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η τροπολογία σε κάθε περίπτωση θα έρθει για ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση της τροπολογίας έγινε εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την πλευρά της κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στη Βουλή, τοποθετήθηκε υπέρ της «γαλάζιας» τροπολογίας. «Η κυβέρνηση διάκειται θετικά στην τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο τολμηρή, δηλαδή να αποφεύγεται ακόμα και η δυνητική εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε ο κ. Σταικούρας.

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το πετρέλαιο κίνησης δεν γίνεται νομικά» είπε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Ο υφυπουργός Οικονομικών παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους πολίτες με εισοδηματικά πάντα κριτήρια. «Προσπαθήσαμε να δούμε με ποια κριτήρια θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να επεκτείνουμε στο δυνατό μέγιστο βαθμό την λύση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Η τροπολογία κατατέθηκε και για συμβολικούς λόγους, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η Βουλή είναι ζώσα και δρώσα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Την τροπολογία υπογράφουν ανάμεσα σε άλλους οι : Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης ΚΕφαλογιάννης, Χρίστος Δήμας, Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Καράμπελας, Τάσος Νεράντζης, Μάνος Κόνσολας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Ιορδάνης Τζαμτζής και Μαρία Αντωνίου.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news