facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Υγείας για το θέμα του Νοσοκομείου Θήβας.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέτζο απέστειλε, στις 9 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2012.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2011 από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου αφενός να εκφράσει την αντίθεσή του σε ότι σχεδιάζεται αφετέρου για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Του γνωστοποίησε επίσης όλες τις προηγούμενες σχετικές επιστολές, που είχε στείλει στους προκατόχους του, στις οποίες αναφέρονται οι πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Νοσοκομείο της Θήβας, τη δέσμευση του τότε Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Θήβας, καθώς και πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, ζητώντας από τον Υπουργό συνάντηση προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα επί του θέματος.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:

«Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω – αναφέρω, μετά τις εκ νέου ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, ότι μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας αλλά και στις γύρω από αυτήν περιοχές η ενδεχόμενη (σχεδιαζόμενη) τροποποίηση της μορφής του Νοσοκομείου της Θήβας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων όταν ξεκίνησε το όλο θέμα το 2011, σε διαδοχικές συνεδριάσεις του με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης, εξέδωσε ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίθεσης προς την σχεδιαζόμενη αλλαγή της λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς δεν είχε από καμία πηγή, επίσημη πληροφόρηση. Στη συνέχεια φορείς και Δημότες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στο χώρο του Νοσοκομείου και στην πλατεία της Θήβας.

Με τις σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται σε Φ/Α) αναφέρθηκαν προς το Υπουργείο Υγείας όλα όσα αφορούν το Νοσοκομείο Θήβας, τα οποία και αξίζει να τεθούν και υπόψη σας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας και τα οποία φυσικά θα πρέπει να αξιολογηθούν ανάλογα. Στις 28-6-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη όπου τέθηκαν οι θέσεις μας και ακούστηκε από στόματος του κ. Υφυπουργού ότι ¨Δεν χάνει το Νοσοκομείο της Θήβας τίποτα, δεν υποβαθμίζεται τίποτα, ενισχύεται και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του με την πρόταση που θα κάνουμε¨.

Έκτοτε δεν είχαμε κάτι νεώτερο μέχρι πριν λίγες ημέρες (περίπου ένα μήνα) όταν το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε.
?μεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των φορέων αφού συζήτησε το θέμα, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος το οποίο και υποβάλλεται συνημμένα.

Κύριε Υπουργέ

Πέραν των παραπάνω αναφερομένων και με γνώμονα το κοινό καλό και μάλιστα στη δύσκολη σημερινή κατάσταση όπου η πατρίδα, οι Δήμοι και οι Δημότες δοκιμάζονται σκληρά, επιθυμώ και παρακαλώ για τα ακόλουθα:

α. Να ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα στις σχετικές επιστολές τα οποία αφορούν τις θέσεις μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, προκειμένου οι δικαιολογημένες ανησυχίες όλων των κατοίκων της περιοχής ευθύνης αυτού να γίνουν ελπίδα κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο.

β. Να προγραμματισθεί συνάντηση μαζί σας στο Υπουργείο προκειμένου δια ζώσης να τεθούν όλα τα ζητήματα επί του θέματος.
Πρέπει επί τέλους, κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα, τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, να λέγονται αλήθειες. Ως Δήμαρχος και ως τοπική κοινωνία ανησυχούμε και έχουμε τουλάχιστον το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούμε αφού προγραμματίζονται δραστηριότητες στην περιοχή μας ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news