facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το 27,5% συγκεντρώνει o Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Σαφές προβάδισμα στους Σοσιαλιστές δίνουν τα exit polls - Τρίτη έρχεται η ακροδεξιά


Το 27,5% των ψήφων συγκεντρώνει το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, όπως αναδεικνύουν τα ποσοστά ψήφων που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 34% των ψήφων.


Στο 34% των καταμετρημένων ψήφων:


Ολάντ (Σοσιαλιστικό Κόμμα)       27,5 %

Σαρκοζύ  (UMP)                              26,6 %

Λε πέν ( Εθνικό Μέτωπο)               19,9 %

Μελανσόν (Αριστερό Μέτωπο)      10,5 %

Μπαιρού (Δημοκρατικό κίνημα)       9,2 %


Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για τον γαλλικό θώκο προηγείται μόλις κατά 0,9% από τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ με 19,9% ακολουθεί το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίνα Λεπέν.
"Πλέον, είμαι ο καλύτερα τοποθετημένος, για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας", τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ο κ. Ολάντ, ενώ η κ. Λεπέν δήλωσε: "Η Άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση τώρα, απέναντι στη γαλλική Αριστερά“.
Νωρίτερα, exit poll της βελγικής Le Soir κατέγραφε νίκη του Ολάντ με 27% έναντι 25,5% για το Νικολά Σαρκοζί από τον πρώτο γύρο, ενώ το το exit poll του ινστιτούτου Ipsos δίνει πρωτιά από την πρώτη Κυριακή στον Ολάντ με 28,4% έναντι 25,5% του Σαρκοζί.
Ο υποψήφιος της αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 10,9%, ενώ με 9,2% ακολουθεί ο Φρανσουά Μπαϊρού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Εύα Ζολί των Πρασίνων, καθώς και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν μαζεύουν εξίσου το 2%. Το τροτσκιστικό κόμμα της Ναταλί Αρτό συγκεντρώνει 0,7%, ενώ του Φιλίπ Πουτού το 1,3%. Τέλος, ο Ζακ-Σεμινάντ συγκεντρώνει μόλις το 0,3%.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news