facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αδιάλλακτος στο θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού ο Τόμσεν

Καμία διαπραγμάτευση για τη μείωση του κατώτατου μισθού δεν δέχεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, ενώ εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικός για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Τόμσεν δήλωσε, «βρισκόμαστε ακόμα σε συζητήσεις για τον 13ο και τον 14ο μισθό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι».

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους. Και προσθέτει, πως «για να καλυφθεί χρειάζονται δράσεις σε πολλά μέτωπα και όχι μόνο στους μισθούς. Αλλά μέρος της προσαρμογής πρέπει να προέλθει από τη στενότερη ευθυγράμμιση της παραγωγικότητας σε μεμονωμένες επιχειρήσεις με τους μισθούς. Οι μεταρρυθμίσεις στον μηχανισμό καθορισμού των μισθών θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο ίδιος επισήμανε ότι στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος, σημειώνοντας, ότι «ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα. Είναι πολύ κοντά σε αυτούς των αναπτυγμένων χωρών. Στην Πορτογαλία ο κατώτατος είναι 35% χαμηλότερος από αυτόν της Ελλάδας».
«Αν υπάρξει ισχυρή διαρθρωτική μεταρρύθμιση στον τομέα των μισθών που να μας πείθει, τότε δεν θα χρειαστεί παρέμβαση», τόνισε ο Τόμσεν, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη «να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί».

Εκείνο που μένει πάντα στο τραπέζι είναι η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι δανειστές τονίζουν την ανεργία στους νέους που αγγίζει το 40% και επιμένουν σε σχέδια για “απόκτηση εμπειρίας” με μισθούς ως και 20% χαμηλότερους, μισθούς δηλαδή κοντά στα 400 ευρώ αν υπολογίσει κανείς και τη μείωση του κατώτατου μισθού κοντά στα 600 ευρώ μεικτά όπως απαιτούν.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news