facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Διαβουλεύσεις ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων

Συντονιστική συνάντηση, υπό την αιγίδα του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε σήμερα το βράδυ στα Σκόπια η ηγεσία της ΠΓΔΜ, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων που έχει συγκαλέσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς στις 16 και 17 Ιανουαρίου στη Ν.Υόρκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία, συμμετείχαν, πέραν του κ.Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Μούσα Τζαφέρι και ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοσκι.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ.Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ παραμένει απολύτως προσηλωμένη και θα σεβαστεί το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η χώρα επιθυμεί την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, το συντομότερο δυνατό, κάτι που θα οδηγήσει στην απεμπλοκή της ευρωατλαντικής πορείας της.

Προστίθεται ότι η ΠΓΔΜ θα συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης και ελπίζει ότι και η ελληνική πλευρά θα επιδείξει την ίδια διάθεση.

Η ηγεσία της ΠΓΔΜ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, εξέφρασε την ελπίδα ότι η τήρηση και η αποτελεσματική εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας θα συμβάλει στη δημιουργία θετικού κλίματος για την εξεύρεση λύσης, στη σχετική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Επίσης «αναμένει από την Ελλάδα να υποστηρίξει την ένταξη μας σε διεθνείς οργανισμούς και την ευρωατλαντική ενσωμάτωση μας, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία και την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news