facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Διαδικτυακός έλεγχος ασφάλειας σε τράπεζες της Αγγλίας την ερχόμενη εβδομάδα

Το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να αποτρέψει μια μαζική διαδικτυακή επίθεση στα συστήματά του, ως μέρος των ελέγχων που έχουν σχεδιαστεί για να εξετάσουν την ετοιμότητα των τραπεζών σε ένα τέτοιο σενάριο.


Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει 87 συμμετέχοντες και θα επεκταθεί και στις επιπτώσεις της διακοπής των μεταφορών, μέσω μιας τέτοιας επίθεσης,

αφού η χώρα θα φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το ακριβές σενάριο του ελέγχου έχει σχεδιαστεί από ένα ευρύ φάσμα εκπροσώπων του τομέα της ασφάλειας και εμπειρογνωμόνων του κλάδου. Ο έλεγχος θα εξετάσει την ικανότητα των συμμετεχόντων να ανταποκριθούν σε μια συντονισμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Οι συμμετέχοντες έχουν ενημερωθεί για το σενάριο, έτσι ώστε να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και για να μελετήσουν τις επιπτώσεις μιας κυβερνοεπίθεσης.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί ασφάλειας, όσες εταιρείες θεωρούν ότι θα είναι στο στόχαστρο των hackers εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, θα πρέπει να αρχίζουν να προετοιμάζονται από τώρα. Ως γνωστόν έχουν παρατηρηθεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν κυρίως με τη μέθοδο phishing και spam, που χρησιμοποιούν ως επίκεντρο σημαντικά γεγονότα με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

secnews.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news