facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τάσος Γιαννίτσης: Μπερδέψαμε την παραγωγική βάση με την κατανάλωση

«Μπερδέψαμε την παραγωγική βάση, την απασχόληση και τη στέρεη ανάπτυξη με κατανάλωση και πρόσκαιρα κέρδη», παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας.

Σε μία πολιτικο_οικονομική ομιλία του ο υπουργός έθεσε τρία ερωτήματα, στις απαντήσεις των οποίων θα εξαρτηθεί εάν θα
ξεπεραστεί η κρίση: «Τι πρέπει να κάνουμε, τι μπορούμε να κάνουμε, τι θέλουμε να κάνουμε». Η απάντηση, όπως είπε στα ερωτήματα αυτά είναι «μόνο συλλογικά θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», γιατί, όπως σημείωσε η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τους ίδιους τρόπους, τις ίδιες ιδεοληψίες και αντιλήψεις που οδήγησαν σ΄ αυτήν.

Ως λύση προτάσσει:

-Να αποκαταστήσουμε τις μακροοικονομικές ισορροπίες στην οικονομία για να ενισχυθεί το παραγωγικό σύστημα.

-Να στηριχθούμε από την Ευρώπη και να μείνουμε στην Ευρωζώνη.

-Να υλοποιήσουμε με αποφασιστικότητα και ταχύτητα τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου καθώς η κρίση της Ευρωζώνης αγγίζει όλο και περισσότερες χώρες.

Ο κ. Γιαννίτσης θεωρεί ότι σήμερα η Ευρωζώνη κατανοεί ότι το μεγάλο σχέδιο του ενιαίου νομίσματος δεν έχει στέρεες βάσεις αν δεν γίνουν σοβαρές αλλαγές σε συμπεριφορές, θεσμούς, κανόνες πειθαρχίας, μηχανισμούς στήριξης και συνολικό συντονισμό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας, όπως είπε, όχι μόνο των ιδιομορφιών τους, αλλά και των τεράστιων λαθών στη διακυβέρνηση του ευρωπαϊκού συστήματος.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για ανάπτυξη, επεσήμανε ότι όσο κι αν αυξηθεί η παραγωγικότητα θα οδηγεί σε περιορισμένα αποτελέσματα αν δεν συνδυάζεται με συνεχή μετασχηματισμό της παραγωγής προς προϊόντα και υπηρεσίες που συνεχώς θα παίρνουν τη θέση προηγούμενων στις προτιμήσεις της εσωτερικής και διεθνούς ζήτησης.

« Η κρίση στην Ελλάδα ζητεί μία απάντηση αναπτυξιακή. Όσο η Οικονομία μας δεν επιτυγχάνει μια μετάβαση σε τύπους παραγωγής που θα στηρίζονται σε πιο ειδικευμένη εργασία, καινοτομία, ποιότητα και άλλα σύνθετα χαρακτηριστικά, τόσο το κόστος εργασίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων θα πιέζονται από τον ανταγωνισμό των αναδυόμενων οικονομιών και τόσο πιο αδύναμες θα είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της οικονομίας»,είπε ο υπουργός.

Εκείνο, ωστόσο το σημείο που θέλει προσοχή και ευαισθησία στις στρατηγικές βελτίωσης της παραγωγικότητας είναι η ανεργία: «Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να συμφιλιώσει παραγωγικότητα και απασχόληση», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.

tovima.gr
Oμιλία Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο: «Ενέργεια και Ανάπτυξη»

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news