facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ύφεσης και όχι ανάπτυξης»

Γραμματίδης: Πλήττονται και πάλι η ακίνητη περιουσία και οι επιχειρήσεις

Κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2012,
αναφέροντας πως είναι «προϋπολογισμός ύφεσης κι όχι ανάπτυξης».
Επιπλέον, τόνισε πως «πέρα από την περαιτέρω φορολογική καταπόνηση μισθωτών και συνταξιούχων, πλήττονται και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι πού είναι η ακίνητη περιουσία και οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Γραμματίδης, επίσης, υπογράμμισε πως «η ακίνητη περιουσία πλήττεται μέσα από την προβλεπόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και οι επιχειρήσεις μέσα από την προβλεπόμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς για τα κέρδη χρήσεως 2010, με αποτέλεσμα και τα δύο αυτά μέτρα να αποτελούν ευθείες βολές κατά της ανάπτυξης».

Παράλληλα, ανέφερε πως «η προβλεπόμενη περικοπή δαπανών θα έπρεπε να στηρίζεται βασικά στην συρρίκνωση του κράτους και στην ορθολογικότερη οργάνωσή του».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε πως «μόνο μέσα από προβλέψεις αναπτυξιακού χαρακτήρα θα μπορούσε ο προϋπολογισμός 2012 να είναι περισσότερο ρεαλιστικός, αλλά και να συμβάλλει στην πορεία εξόδου της χώρας από την παρούσα βαθιά οικονομική κρίση».

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news