facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε όλο το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

Παραιτήθηκε όλο το γραφείο προϋπολογισμού της ΒουλήςΤην παραίτησή τους παρέδωσαν και τα μέλη του γραφείου της Βουλής που παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού μετά την παραίτηση της προέδρου του Στέλλας Μπαλφούσια.
Την Δευτέρα παραιτήθηκαν και οι Ηλίας Τζαβαλής, Βασίλης Πατσουράτης και Βασίλης Μανεσιώτης. Σε επιστολή της στην «Καθημερινή» η Στ. Μπαλφούσια αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου επειδή δεν υπερασπίσθηκε την ανεξαρτησία της επιτροπής.
Mέσω της Καθημερινής η παραιτηθείσα πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Στέλλα Μπαλφούσια, με επιστολή της, ευχαριστεί τα παραιτηθέντα – όπως ουσιαστικά ανακοινώνει μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για τη συνεργασία. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επιτροπή εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα μία άκρως δυσοίωνη έκθεση για το δημόσιο χρέος, προκαλώντας την οργή αλλά και την δημόσια αμφισβήτηση της επιστημονικής του επάρκειας από τον κ. Ευ. Βενιζέλο.


Όπως προκύπτει, μάλιστα, από την επιστολή της Συντονίστριας του Γραφείου, μετά τη δική της παραίτηση ακολούθησαν αμέσως οι παραιτήσεις και των τριών μελών της Επιτροπής με συνέπεια την ουσιαστική κατάργησή της μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει να την επανασυστήσει.


«Θα ήθελα, μέσω του βήματος της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσω τα παραιτηθέντα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, κ. Β. Μανεσσιώτη οικονομολόγου, συμβούλου της Τραπέζης της Ελλάδος, Β. Πατσουράτη καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Η. Τζαβαλή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την άριστη συνεργασία μας και την επιστημονική συνεισφορά τους στο έργο του Γραφείου» επισημαίνει στην επιστολή της.


Η κ. Μπαλφούσια αφήνει μάλιστα αιχμές προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο ο οποίος, όπως υπονοεί, όχι μόνον δεν την ενημέρωσε για την επικοινωνία του με τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να υπεραμυνθεί της ανεξαρτησίας μιας επιτροπής που ανήκει στην δικαιοδοσία της Βουλής.


«Μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Βουλής προς το Γραφείο, όπως αυτή προκύπτει από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της 1ης Σεπτεμβρίου, έκρινα ότι δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεισφέρω στη λειτουργία του γραφείου από τη θέση της Συντονίστριας» αναφέρει στην επιστολή της καταλήγει με την ευχή «το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους να καθιερωθεί ως έγκριτος και ανεξάρτητος θεσμός και να επιτελέσει το έργο του».

ΠΗΓΗ: Δεξί X-Trem(i)

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news