facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο με 314 κρούσματα κορονοϊού

Εναν θάνατο και 314 νέα κρούσματα κορoνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται στην Κύπρο από την ημέρα εμφάνισης της νόσου στο νησί. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 27, 18 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη. Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κύπρο 35 θάνατοι ατόμων θετικών στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το 77% (27 άτομα) οφείλεται στη νόσο COVID-19 και το 23% (8 άτομα) σε άλλες αιτίες θανάτου.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 4.072 επιπλέον εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 222 επιπρόσθετα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 5.871.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 53 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, ένας ασθενής μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, ενώ άλλα εννέα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Προηγήθηκε χωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τον εντοπισμό 92 περιστατικών COVID-19 στο προσωπικό σφαγείου της επαρχίας Λευκωσίας. Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας από συμβαλλόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο πραγματοποίησε εργαστηριακό έλεγχο στο προσωπικό σφαγείου της Επαρχίας Λευκωσίας, από σύνολο 146 δείγματα που ελήφθησαν, εντοπίστηκαν 92 περιστατικά COVID-19. Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σφαγείου για να γίνει ο διαχωρισμός των θετικών στον ιό άτομο και να τηρηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα. Σημειώνεται ότι το σφαγείο παραμένει κλειστό.

Τέλος, παρόλο που ο αριθμός στις ΜΕΘ παραμένει μονοψήφιος, εντούτοις εάν η διασπορά του ιού στην κοινότητα συνεχίσει στα ίδια ψηλά επίπεδα, είναι θέμα ημερών να αυξηθούν περαιτέρω οι ασθενείς που θα χρήζουν νοσηλείας και κατ' επέκταση να παρουσιαστεί σημαντική αύξηση και στον αριθμό των ασθενών στη ΜΕΘ. Σημαντικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η ΜΑΦ στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, δυναμικότητας 6 κλινών, κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσιάζει συχνά πληρότητα 100%.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο με 314 κρούσματα κορονοϊού"

Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση εναντίον του ελληνορθόξου ιερέα στη Λιόν

Δύο μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια, υπήρξαν φόβοι για μια νέα τρομοκρατική επίθεση, όμως τα πυρά που δέχθηκε ένας ορθόδοξος ιερέας την περασμένη εβδομάδα στη Λιόν φαίνεται πως στην πραγματικότητα οφείλονται σε μια ερωτική αντιζηλία: ο απατημένος σύζυγος ομολόγησε τα γεγονότα.

Ο 40χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης.

"Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα", δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία "θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα".

Ο ύποπτος θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος "αποκλείει οριστικά το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας".

Το θύμα, που τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα από πυρά κυνηγετικού όπλου, βγήκε από το κώμα την Τρίτη, αφού χειρουργήθηκε. Η κατάθεσή του στους ερευνητές οδήγησε στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, χθες Παρασκευή, στην κατοικία του στη Λιόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το θύμα οδήγησε τους ερευνητές προς το σενάριο ενός συζύγου που ζήλευε.

Η σύντροφος του υπόπτου, μια Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, κατέθεσε στις αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα που προσθέτει ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον μετά τα γεγονότα.

Η επίθεση εναντίον του Νικόλαου Κακαβελάκη μπροστά από την ελληνορθόδοξη εκκλησία, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την επίθεση στη βασιλική της Νίκαιας. Είχε καταδικαστεί στη Γαλλία και στο εξωτερικό ως μια νέα τρομοκρατική ενέργεια.

Σύντομα, ωστόσο, αστυνομικές και εκκλησιαστικές πηγές είχαν προτρέψει να επικρατήσει σύνεση σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, απουσία ανάληψης ευθύνης και δεδομένου ότι το θύμα, που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, είχε υποβάλει την παραίτησή του έναν μήνα πριν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση εναντίον του ελληνορθόξου ιερέα στη Λιόν"

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από ένα ολιγοήμερο θρίλερ. Οι εκλογές στις ΗΠΑ ανέδειξαν τον Τζο Μπάιντεν, ως τον μεγάλο νικητή ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε και αναγκάζεται να μετακομίσει από τον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της χώρας.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον ο  46ος ένοικος του Λευκού Οίκου, εξασφαλίζοντας 273 εκλέκτορες όπως λένε τα αμερικανικά δίκτυα ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρώτος πρόεδρος από το 1992 που χάνει δεύτερη τετραετία.

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις των μέσων βασίζονται στα ανεπίσημα αποτελέσματα πολιτειών που έχουν ήδη ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και στα αναμενόμενα αποτελέσματα από πολιτείες στις οποίες συνεχίζεται η διαδικασία της καταμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 96% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,6%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.Επίσης, στην πολιτεία της Αριζόνα, με καταμετρημένο το 97% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,9% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,5%.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι φετινές εκλογές είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή από το 1900, όπως μεταδίδει το BBC. Μάλιστα, ο Μπάιντεν μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει συγκεντρώσει πάνω από 73 εκατ. ψήφους, ενώ ο Τραμπ περίπου 70 εκατ. ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ πρόωρα αυτοανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Από τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Τραμπ και το επιτελείο του έκαναν λόγο για παρανομίες στην εκλογική διαδικασία προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ακόμη και όταν άρχισε να φαίνεται η επικράτηση του Μπάιντεν, ο Τραμπ δεν δίστασε να δηλώσει πως "οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει".

Πλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει 273 εκλεκτορικές ψήφους. Ο Μπάιντεν υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υπήρξε ο μακροβιότερος γερουσιαστής της πολιτείας του Ντέλαγουερ.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που επικαλείται το CNN αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθυνθεί αργότερα το βράδυ με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, με μια ομιλία που θα εστιάσει στο να ενώσει το αμερικανικό έθνος.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου στο Four Seasons Total Landscaping στη Φιλαδέλφεια. Πολλοί θεώρησαν ότι η συνέντευξη θα γίνει σε ξενοδοχείο, που όμως διέψευσε κάτι τέτοιο, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πει, ειδικά και μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Πενσιλβάνια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος στην πρώτη του έξοδο μετά τις εκλογές, έφτασε πριν λίγη ώρα στο κλαμπ του γκολφ που διατηρεί στη Βιρτζίνια. Αρχικά ο Τραμπ έγραψε ότι η συνέντευξη Τύπου θα γίνει από τους δικηγόρους του, ωστόσο στη συνέχεια έγραψε απλά για «μεγάλη συνέντευξη τύπου» σε χώρο της Φιλαδέλφεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ"

Ερντογάν : ¨Στις 15/11 θα κάνουμε ομαδικό πικ-νικ στα κλειστά Βαρώσια

Τώρα δόξα τον Αλλάχ έγιναν εκλογές στη Βόρεια Κύπρο. Ως αποτέλεσμα των εκλογών αυτών εξελέγη εκεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας αδερφός μας που αγαπά και αποδέχεται την Τουρκία. Ελπίζω τώρα να ξεκινήσει μία νέα περίοδος στην Κύπρο. 

Στις 15 του μηνός ως συμμαχία για την προεδρία μαζί με τον κύριο Μπαχτσελί με την επιτροπή μας θα βρεθούμε στη Βόρεια Κύπρο. 

Θα μετάσχουμε στις τελετές εκεί και ακολούθως στα κλειστά Βαρώσια, θα κάνουμε ένα ομαδικό πικ-νικ. Εκεί θα βιώσουμε και θα προβάλλουμε προσωπικά την ενότητα πατρίδας και μικρής πατρίδας. Αυτό χρειάζεται και καθυστέρησε μάλιστα. αν δεν είχαμε κάνει όλα αυτά εμείς θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε στο πρόσωπό το έθνος μας; Αν δεν τα είχαμε κάνει όλα αυτά θα μπορούσαμε να είμαστε αυτό που είμαστε; 

Για αυτό λοιπόν λέμε ότι εμείς και αγώνα θα διεξάγουμε και τίμημα θα πληρώνουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε τους στόχους μας.

tourkikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν : ¨Στις 15/11 θα κάνουμε ομαδικό πικ-νικ στα κλειστά Βαρώσια"

Καιρός αύριο: Αίθριος με κατά τόπους ασθενείς βροχές

Ο καιρός αύριο Κυριακή (08.11.2020) θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές.

Ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες στο νοτιοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (08.11.2020) από την ΕΜΥ
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στις δυτικές Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με κατά τόπους ασθενείς βροχές"

Κορωνοϊός: Ημέρα - σοκ με 34 νεκρούς και 2.556 νέα κρούσματα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 2556 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 54809, εκ των οποίων το 54.3% άνδρες. 4386 (8.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα νέα κρούσματα:

- 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 637 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής 

- 560 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας

• 17 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 151 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές 

• 31 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 56 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

• 52 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

• 137 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

• 35 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

• 46 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

• 41 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 69 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

• 63 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

• 74 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές 

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

• 13 κρούσματα στην  Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή 

 84 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Συνολικά 207 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1926544 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 90967 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ημέρα - σοκ με 34 νεκρούς και 2.556 νέα κρούσματα"

Σλοβακία: Δεύτερο στάδιο τεστ αντιγόνων - Έγιναν ήδη σε 3,6 εκατ. άτομα

Η Σλοβακία ξεκίνησε σήμερα το δεύτερο στάδιο της διεξαγωγής μαζικών τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο, έπειτα από ένα πρώτο κύμα εξετάσεων που αποκάλυψε ένα ποσοστό άνω του 1% θετικών διαγνώσεων μεταξύ των 3,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποβλήθηκαν στην εξέταση.

«Βρήκαμε στην κυριολεξία ένα ατομικό όπλο εναντίον της Covid-19», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς σε δημοσιογράφους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υψηλή συμμετοχή στα τεστ της περασμένης εβδομάδας.

«Πιστεύω πως εάν φθάσουμε έναν αριθμό συμμετοχής δύο εκατομμυρίων, θα μπορέσουμε να συγχαρούμε τους εαυτούς μας», πρόσθεσε ο Μάτοβιτς.

Τα τεστ αντιγόνων δίνουν γρήγορα αποτελέσματα, μερικές φορές σε λίγα λεπτά, ωστόσο δεν θεωρούνται το ίδιο αξιόπιστα με τα τεστ PCR, κατά τα οποία τα δείγματα στέλνονται σε εργαστήρια για ανάλυση.

Σε 3,625 εκατομμύρια ανθρώπους

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν τεστ αντιγόνων σε 3,625 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων 38.359 άνθρωποι, ήτοι το 1,06%, διαγνώστηκαν θετικοί, σε αυτήν τη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σήμερα, τα τεστ έγιναν σε 45 από τα 79 διοικητικά διαμερίσματα της Σλοβακίας, όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Περισσότεροι από 2.700 σταθμοί διεξαγωγής τεστ θα είναι ανοικτοί από τις 08.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, τοπική ώρα.

«Η κατάσταση αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό βελτιώνεται στη Σλοβακία», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάρεκ Κράτσι, επισημαίνοντας τις θετικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού των μετακινήσεων.

Η Σλοβακία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την 1η Οκτωβρίου και για 45 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με κάποιες εξαιρέσεις, το οποίο αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Νοεμβρίου.

Σε απομόνωση

Οι πολίτες που δεν συμμετείχαν στα μαζικά τεστ Covid-19 και δεν έχουν αρνητικό τεστ PCR πρέπει να μείνουν σε απομόνωση έως τις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Οι πολίτες χωρίς τεστ δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε να εργαστούν, ωστόσο μπορούν να πηγαίνουν για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης ή στο νοσοκομείο.

Σήμερα, 2.579 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα, με το σύνολο των μολύνσεων στις 73.667. Τουλάχιστον 351 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στη Σλοβακία.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σλοβακία: Δεύτερο στάδιο τεστ αντιγόνων - Έγιναν ήδη σε 3,6 εκατ. άτομα"

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα μέτρα του lockdown

Έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα ισχύσουν τα κυβερνητικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του β’ κύματος του κορωνοϊού.
Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντός 64 σελίδων περιγράφονται τα μέτρα και οι υποχρεώσεις των πολιτών στο πλαίσιο του νέου lockdown.

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει παραρτήματα τα οποία αφορούν:

-τη λειτουργία των καταστημάτων

– τη λειτουργία των γηροκομείων

– τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

– τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων

– τις αεροπορικές μετακινήσεις

– τους χώρους λατρείας

Πατήστε στο παρακάτω link για να διαβάσετε το ΦΕΚ

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα μέτρα του lockdown"

Εφυγαν από την Αττική 154.621 οχήματα σε τρεις ημέρες

Οπου φύγει φύγει οι κάτοικοι της Αττικής. Σπεύδουν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για να περάσουν το lockdown στην επαρχία. Συνολικά το τελευταίο τριήμερο έφυγαν από την Αθήνα 154.621 οχήματα.

Συνολικά 73.637 οχήματα έφυγαν από την πρωτεύουσα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας.

  • Την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας 39.077 οχήματα και 34.560 από τα διόδια Αφιδνών.
  • Την Πέμπτη έφυγαν 44.413 οχήματα από τις δύο Εθνικές Οδούς και την Τετάρτη 36.571 οχήματα.

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την επιτήρηση εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Κόβονται οι άδειες των αστυνομικών, με στόχο να είναι διαθέσιμος ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ένστολων στο δρόμο.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είναι όμοιος με εκείνον που είχε εφαρμοστεί στο lockdown του περασμένου Μαρτίου, με μόνη διαφορά το ύψος των προστίμων που αυτή τη φορά έχει διπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα όσοι παραβιάζουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και όχι 150 ευρώ, όπως ήταν το Μάρτιο. Το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ δεν αφορά μόνο στην παραβίαση των μέτρων για τις μετακινήσεις αλλά και στη χρήση μάσκας.

Αρνητικό ιστορικό ρεκόρ κίνησης στην Αθήνα την Παρασκευή

Το μεγαλύτερο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ κίνησης από το 2007 κατεγράφη στους δρόμους της Αττικής χθες, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου παραμονή του lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος ήταν αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την παραμονή Χριστουγέννων του 2019 και 35% συγκριτικά με μια τυπική Παρασκευή και μάλιστα όχι μόνο τις ώρες αιχμής .

Ως αποτέλεσμα αυτή της κυκλοφοριακής συμφόρησης ήταν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως είναι οι λεωφόροι Κηφισού, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Πειραιώς και Κηφισίας, να παρατηρηθούν αυξήσεις στους χρόνους διαδρομών έως και 200% και συνακόλουθα μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους διαδρομών.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγαν από την Αττική 154.621 οχήματα σε τρεις ημέρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news