facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η συγγνώμη της 24χρονης που ταξίδεψε με κορωνοϊό στη Σαντορίνη -«Μην πυροβολείτε»

Τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι μια 24χρονη με κορωνοϊό ταξίδεψε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αρκετοί χρήστες των social media, εκφράστηκαν εχθρικά εναντίον της.

Η ίδια μέσα από την κάμερα του Star ζήτησε συγγνώμη, καθώς κατάλαβε το λάθος της και έκανε λόγο για μια παρόρμηση της ηλικίας.

Παρόλα αυτά, αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την απερισκεψία ενός νέου ανθρώπου -και μάλιστα με προβλήματα υγείας- και την «έστησαν στο ένα μέτρο», εξαπολύοντας δριμύτατη κριτική με απρεπείς εκφράσεις.

Μάλιστα, αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι δηλώνει μετανιωμένη, καθώς δήλωσε ότι «θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη από όλους δεν ήταν κάτι εσκεμμένο, ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας. Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία, ήθελα να ξεσκάσω».

Η 24χρονη πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Επίσης, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν πως μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις αρκεί πρώτα να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό.

Επιπλέον, για τον λόγο που επέλεξε να κάνει το ταξίδι πριν κάνει το τεστ, είπε ότι «επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ούτε βήχα, ούτε τίποτα. Πίστευα ότι δεν είμαι θετική στο ιό και επέλεξα να ταξιδέψω».
Θυμηθείτε ότι τα παιδιά ποτέ δεν τα πάμε απέναντι και δεν τα στήνουμε ποτέ στο ένα μέτρο, γιατί απλά αντανακλούν της φροντίδας που παίρνουν από την κοινωνία τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η συγγνώμη της 24χρονης που ταξίδεψε με κορωνοϊό στη Σαντορίνη -«Μην πυροβολείτε»"

Η επιδείνωση της υγείας οδήγησε σε παραίτηση τον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ανακοίνωσε ότι παραιτείται λόγω θεμάτων υγείας, τερματίζοντας μια μακρά πορεία στο τιμόνι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να τονώσει την ανάπτυξή της και να ενισχύσει τις άμυνες.

"Δεν μπορώ να είμαι πρωθυπουργός εάν δεν μπορώ να λάβω τις καλύτερες αποφάσεις για τους πολίτες. Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου", τόνισε ο 65χρονος Abe σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Abe αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την ασθένεια της ελκώδους κολίτιδας για χρόνια, και δύο πρόσφατες επισκέψεις στο νοσοκομείο σε διάστημα μιας εβδομάδας, προκάλεσαν ερωτήματα για το εάν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του ως ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργός, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η παραίτηση θα ενεργοποιήσει μια κούρσα διαδοχής στο κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) –πιθανότατα σε δύο ή τρεις εβδομάδες- και ο νικητής πρέπει να εκλεγεί τυπικά στη Βουλή. Ο νέος ηγέτης του κόμματος θα διατηρήσει τη θέση του για το υπόλοιπο της θητείας του Abe.

Όποιος κερδίσει τις εκλογές στο κόμμα, πιθανότατα θα διατηρήσει την πολιτική του Abe σχετικά με τον πληθωρισμό σε μια περίοδο που η Ιαπωνία έχει να αντιμετωπίσει την επίδραση του κορονοϊού, αλλά μάλλον η θητεία του δεν θα έχει την ίδια διάρκεια με αυτή του Abe.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επιδείνωση της υγείας οδήγησε σε παραίτηση τον Ιάπωνα πρωθυπουργό"

Καταδικάζει τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη το ελληνικό ΥΠΕΞ

Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάζει τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη το ελληνικό ΥΠΕΞ"

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή 2 Κούρδων διαδηλωτών που έκαψαν αφίσα του Ερντογάν (video)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής σε διαδήλωση αντιεξουσιαστών για το θάνατο της Ebru Timtik στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Τουρκικού Προξενείου. Δύο Κούρδοι αγωνιστές πυρπόλησαν χάρτινη επιγραφή με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης προσήχθησαν δύο Κούρδοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και φέρονται να έβαλαν φωτιά στην επιγραφή με το πρόσωπο του Ερντογάν. Εκτός αυτών προσήχθησαν ακόμη οκτώ άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.
Το τελευταίο διάστημα τα μέτρα περιφρούρησης του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω του τεταμένου κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής των δύο Κούρδων:
Ποια ήταν η Ebru Timtik
Η Ebru Timtik έφυγε χθες από τη ζωή έπειτα από απεργία πείνας 238 ημερών, ζητώντας μία δίκαιη δίκη από το τουρκικό κράτος. Είχε καταδικαστεί πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση εξαιτίας του ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία και άλλες οικογένειες.
Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων τόνισαν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία».
Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή 2 Κούρδων διαδηλωτών που έκαψαν αφίσα του Ερντογάν (video)"

Κόμματα αντιπολίτευσης: Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά

Επικριτική στάση απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς στη κρίση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που είχε η διπλωματική αντιπροσωπία του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον ίδιο τον υπουργό κύριο Νίκο Δένδια στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, κράτησαν, μέσω ανακοινώσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ την άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Βερολίνο, τονίζει ότι η μεγάλη αργοπορία της κυβέρνησης που επί μήνες δήλωνε ότι η διεκδίκηση κυρώσεων προς την Τουρκία «δεν αποτελεί στρατηγική της επιλογή», κοστίζει τώρα ακριβά στη χώρα και συμπληρώνει: «Τουλάχιστον, αναμένουμε η Ελλάδα να συμμετάσχει πλέον άμεσα, ενεργά και ουσιαστικά στις προσπάθειες της ΕΕ για επανεκκίνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου την επόμενη περίοδο, απαιτώντας ταυτόχρονα ξεκάθαρες αποφάσεις για εφαρμογή κυρώσεων στην Τουρκία, σε περίπτωση που οι προσπάθειες αυτές αποτύχουν».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Είναι ώρα για πίεση προς τους εταίρους μας, ώστε να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις. Όχι άλλες καθυστερήσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολιάζει: «Τα ίδια Παντελάκη μου….» στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ με τις γνωστές δηλώσεις «συμπάθειας». Διαψεύδονται μια ακόμη φορά οι κάλπικες προσδοκίες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας».

«Το λέω για να το καταλάβουν οι τηλεθεατές. Αντίμετρα στην Τουρκία. Αυτό που θα πονέσει την Τουρκία σήμερα είναι να επιβληθούν από την πλευρά μας αντίμετρα οικονομικής φύσεως», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η «διπλωματική απομόνωση του Ερντογάν» μέσω των κυρώσεων που μάταια ανέμενε ο κύριος Δένδιας, απεδείχθη όνειρο θερινοτάτης νυκτός», αναφέρει το ΜΕΡΑ 25.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόμματα αντιπολίτευσης: Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά"

Επιστολή των ΗΑΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Τουρκία- «σπέρνει το χάος»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ΗΑΕ έστειλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή κατηγορώντας την Τουρκία ότι «σπέρνει το χάος στον αραβικό κόσμο».

Τα ΗΑΕ επιβεβαίωσαν στο μήνυμά τους, ότι Τουρκία απειλεί να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες για να προωθήσει τους παρανοϊκούς στόχους της, προσθέτοντας ότι Άγκυρα ακολουθεί μια «επιθετική» εξωτερική πολιτική.

Η επιστολή σημειώνει ότι Τουρκία είναι «σημείο άφιξης και διέλευσης» για τους μαχητές του ISIS στο Αφγανιστάν και στην Κεντρική Ασία, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να προκαλέσει χάος στον αραβικό κόσμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αμπού Ντάμπι σημειώνει ότι η Τουρκία «αγνοεί τις διεθνείς ανησυχίες και παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέροντας χαρακτηριστικά την αυθαίρετη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Τα ΗΑΕ τονίζουν στην επιστολή τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας την προσήλωσή τους στην ‘ενίσχυση της ασφάλειας και της ειρήνης» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή των ΗΑΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Τουρκία- «σπέρνει το χάος»"

«Πυρά» Μακρόν για Ερντογάν: Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις

Ηχηρή παρέμβαση έκανε την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκληραίνει τη στάση της με φόντο τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα σέβεται μόνον λόγια που συνοδεύονται από πράξεις».
«Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Νωρίτερα οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε από την μια συναίνεσαν στην επιτάχυνση της προσθήκης ονομάτων στη λίστα των κυρώσεων κατά προσώπων της εταιρίας γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, από την άλλη όμως μετέθεσαν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου «στην περίπτωση που δεν καταγραφεί πρόοδος και αποκλιμάκωση».
Μέρκελ: Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους Έλληνες φίλους μας
Τη στήριξή της στην Ελλάδα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας θερινής συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο Βερολίνο. Το μήνυμα στήριξης του Βερολίνου έρχεται δύο ημέρες μετά τη διπλή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με θέμα την τουρκική προκλητικότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι «Όλοι, ως κράτη – μέλη της ΕΕ, έχουμε ασφαλώς την υποχρέωση να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα δικαιώματα και τα θέματα που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλοι μας και επίσης να τους υποστηρίξουμε, όπου έχουν δίκιο».
«Παραταύτα, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Γι’ αυτό προσπαθεί η Γερμανία», πρόσθεσε η Καγκελάριος.
Σε ό,τι αφορά την συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι μίλησε μαζί του πολύ εντατικά για τις σχέσεις με Τουρκία, οι οποίες είναι, όπως είπε, πολύπλευρες. «Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας», ανέφερε.
Αυτές είναι οι κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ κατά της Τουρκίας
Αυτός είναι ο κατάλογος για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας που παρουσίασε σήμερα στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού καναλιού Alpha, o κατάλογος των κυρώσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  1.     Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο.
  2.     Καταχώρηση πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες.
  3.     Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)
  4.     Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (τραπεζικός και βιομηχανικός τομέας) – απαγόρευση δανεισμού σε Τουρκιά από κρατικές τράπεζες
  5.     Δυνατότητα για μείωση ευρωπαϊκών κονδυλίων
  6.     Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών (travel ban)
  7.     Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.
Άλλα αποτελέσματα
Επιβεβαίωση αλληλεγγύης προς Ελλάδα και Κύπρο και άμεση έκκληση προς Τουρκία να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η αποχή Τουρκίας από μονομερείς ενέργειες είναι βασικό στοιχείο για την πρόοδο του διαλόγου.
Επίσπευση της εξέτασης από αρμόδιες ομάδας Συμβουλίου προτάσεων ΚΔ 18/7/20 για επιπλέον καταχωρήσεις σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση τους.

Έκκληση προς Τουρκία να ανταποκριθεί σε πρόσκληση ΚΔ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της υποβολής σε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Διασύνδεση των κυρώσεων για κατά της Λευκορωσίας με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυρά» Μακρόν για Ερντογάν: Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις"

Κρήτη: Έγκυος και το 2χρονο παιδί της θετικοί στον κορωνοϊό

Μία έγκυος γυναίκα και το 2 ετών παιδί της στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 35χρονη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε να είναι θετική στον ιό από την ιχνηλάτηση επαφών άλλου ατόμου. Παράλληλα, με κορωνοϊό έχει μολυνθεί και το 2χρονο παιδί της.

Μητέρα και παιδί παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της 35χρονης.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Έγκυος και το 2χρονο παιδί της θετικοί στον κορωνοϊό"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εξέδωσε αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

Αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της Τουρκίας εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες εν όψει ενδεχόμενου ταξιδιού τους στη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, προς τους πολίτες των ΗΠΑ, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τρεις παράγοντες πριν αποφασίσουν να επισκεφθούν την Τουρκία. Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού και τα αυξημένα κρούσματα, αναδεικνύεται το θέμα της τρομοκρατίας κυρίως στις ανατολικές περιοχές στην Τουρκία και τονίζεται ακόμα πως θα πρέπει οι ταξιδιώτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις παράνομες συλλήψεις.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εξέδωσε αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία"

Ιταλία: 1.462 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.462 νέα κρούσματα και 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες είχαν διαγνωσθεί 1.411 περιστατικά, με 5 νεκρούς. Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 97.000 τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια της Ρώμης, το 38% των πολιτών που προέκυψαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο επέστρεψαν από διακοπές στην Σαρδηνία. Επίσης, 316 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, 183 στην περιφέρεια της Νάπολης και 166 σε εκείνη της Ρώμης. Συνολικά, 74 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, δήλωσε μέσω διαδικτύου ότι πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα τα οποία η αστυνομία και οι καραμπινιέροι επιβάλλουν στους πολίτες που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Παράλληλα, τόνισε ότι «πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, πρέπει να εξακριβωθεί πόσοι εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, πώς θα μπορούν να μεταφέρονται τα παιδιά στα σχολικά συγκροτήματα και αν θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις».

Στην περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, αυξάνονται τα τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Σαρδηνία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβληθούν σε αυτό μένοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους, και το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά. Από την Δευτέρα, στα τεστ θα είναι δυνατόν να υποβληθούν και οι τουρίστες που αναχωρούν από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια με προορισμό το νησί της Σαρδηνίας.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.462 νέα κρούσματα και 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες είχαν διαγνωσθεί 1.411 περιστατικά, με 5 νεκρούς. Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 97.000 τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια της Ρώμης, το 38% των πολιτών που προέκυψαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο επέστρεψαν από διακοπές στην Σαρδηνία. Επίσης, 316 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, 183 στην περιφέρεια της Νάπολης και 166 σε εκείνη της Ρώμης. Συνολικά, 74 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, δήλωσε μέσω διαδικτύου ότι πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα τα οποία η αστυνομία και οι καραμπινιέροι επιβάλλουν στους πολίτες που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Παράλληλα, τόνισε ότι «πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, πρέπει να εξακριβωθεί πόσοι εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, πώς θα μπορούν να μεταφέρονται τα παιδιά στα σχολικά συγκροτήματα και αν θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις».

Στην περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, αυξάνονται τα τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Σαρδηνία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβληθούν σε αυτό μένοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους, και το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά. Από την Δευτέρα, στα τεστ θα είναι δυνατόν να υποβληθούν και οι τουρίστες που αναχωρούν από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια με προορισμό το νησί της Σαρδηνίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 1.462 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα μετά από καταγγελίες για κρούσματα

Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, ύστερα από πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων για πολλά κρούσματα κορωνοϊού, πραγματοποίησαν η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Εργατικού Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Η αντιπροσωπεία επιδίωξε συνάντηση με τη διεύθυνση του εκπτωτικού χωριού για να ενημερωθεί για τα συνεχόμενα κρούσματα σε διάφορα καταστήματα του χώρου και για το τί μέτρα προτίθεται να πάρει η διεύθυνση για την ασφάλεια των εργαζομένων και για να μην εξαπλωθεί ο ιός.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δυνατό, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής «καθώς η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου συνεχίζοντας την τακτική του κουκουλώματος των κρουσμάτων σε μια σειρά εργασιακούς, για μην πειραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και πελατών δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τους εκπρόσωπους των Συνδικάτων κάνοντας λόγο ότι δεν έχει σαφή εικόνα αν υπάρχουν κρούσματα κ.λπ.».
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων συνομίλησαν με τους εργαζόμενους που αγωνιούν για την υγεία τους οι οποίοι, σημειώνει το ΕΚ, «επιβεβαίωσαν, όχι μόνο τις υπάρχουσες καταγγελίες, αλλά και νέα κρούσματα σε άλλα καταστήματα». Κάλεσαν τους εργαζόμενους «να μην ανεχθούν άλλο η εργοδοσία να παίζει με την ίδια τους την ζωή και να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους ώστε οργανωμένα να απαιτήσουν να παρθούν μέτρα προστασίας και για τους ίδιους αλλά και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, ώστε να προστατευτεί η δημόσια Υγεία».
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα πραγματοποιήσουν νέα μαζική παρέμβαση τις επόμενες μέρες στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και θα απαιτήσουν από την εργοδοσία να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων όπως:
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας.
  • Τακτική απολύμανση όλων των χώρων, των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων.
  • Καμιά δυσμενής αλλαγή στους όρους εργασίας των εργαζόμενων.
  • Καμία απόλυση.
  • Ενίσχυση με προσωπικό των ΜΜΜ και αύξηση των δρομολογίων για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Τηλέφωνα καταγγελιών της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής: 6974010107 και 6979673364.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα μετά από καταγγελίες για κρούσματα"

Ισπανία: 3.829 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Ισπανία διέγνωσε 3.829 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από 6.000 την προηγούμενη ημέρα.

Συνολικά 439.286 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας. Τις προηγούμενες επτά ημέρες, 129 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29.011, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν μελλοντικά καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα επίσημα στοιχεία της.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: 3.829 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ για την Ανατολική Μεσόγειο – «Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Παρασκευή (28/08) τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας και όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, ο Ερντογάν ανέφερε στον Στόλτενμπεργκ πως είναι υπέρ του διαλόγου και της λύσης που θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι όλοι κερδισμένοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να κάνει λόγο για χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού. Παράλληλα, ανέφερε πως το ΝΑΤΟ μπορεί, όλη αυτήν την περίοδο, να αναλάβει τις ευθύνες του στην Ανατολική Μεσόγειο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ για την Ανατολική Μεσόγειο – «Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου»"

Αλλαγή ημερομηνιών κατάταξης για το Στρατό Ξηράς (μέτρα πρόληψης κατά της λοίμωξης covid-19)

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19, σας πληροφορούμε ότι μετατοπίστηκαν οι ημερομηνίες κατάταξης όσων υποχρεούνταν για κατάταξη με τη 2020 Ε΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος 2020), ως εξής:
            α.         Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 01 Σεπ 2020, θα καταταγούν στις 07 Σεπ 2020.
            β.         Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 02 Σεπ 2020, θα καταταγούν στις 07 Σεπ 2020.
            γ.         Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 03 Σεπ 2020, θα καταταγούν στις 08 Σεπ 2020.
            δ.         Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 04 Σεπ 2020, θα καταταγούν στις 09 Σεπ 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι θα εκτυπώσουν νέα Σημειώματα Κατάταξης μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr, με χρήση κωδικών taxisnet.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή ημερομηνιών κατάταξης για το Στρατό Ξηράς (μέτρα πρόληψης κατά της λοίμωξης covid-19)"

Τούρκικο ΥΠΕΞ: Τα νησιά που είναι κοντά στην Ανατολία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα

H Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της Ε.Ε..
Ο εκπρόσωπος του Υπ.Εξ της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ ανέφερε πως «την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ( Κυπριακή Δημοκρατία) με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες. Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης , σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.
Δεν έχει το δικαίωμα της Ε.Ε να επικρίνει και να ζητάει τον τερματισμό των δραστηριοτήτων ερευνών υδρογονανθράκων εντός της της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας.
Καλούμε την Ε.Ε και τις χώρες μέλη της ΕΕ, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης της ένωσης, να μην υποστηρίξουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Η Ελλάδα δεν είναι αρχιπελαγικό κράτος. Κυρίως το Καστελόριζο αλλά και νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία , δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα αυτό είναι εναντίον στο διεθνές δίκαιο και τα δεδικασμένες αποφάσεις.
Όταν η Τουρκία τονίζει την ανάγκη του διαλόγου και της διπλωματίας η Ε.Ε οδηγείται στην ρητορική των κυρώσεων. Αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση των παρόντων προβλημάτων και αυξάνει την αποφασιστικότητα της χώρας μας. Η Τουρκία παρά τις παράνομες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της , θα συνεχίσει να υποστηρίζει με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων.
Αν υπάρχει ειλικρινής βούληση της επίλυσης του ζητήματος, πρέπει η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση πρέπει να δουν πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί να πάψουν να κινούνται με τους λανθασμένους υπολογισμούς αυτών που βρίσκονται από πίσω τους. Aν η Ε.Ε επιθυμεί λύση στην ανατολική Μεσόγειο τότε πρέπει να συμπεριφερθεί αμερόληπτα και πρέπει να γίνει ένας έντιμος διαμεσολαβητής».
eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκικο ΥΠΕΞ: Τα νησιά που είναι κοντά στην Ανατολία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα"

Ηράκλειο: Αγοράκι 1 έτους με κορωνοϊό - Νέα κρούσματα στο Βενιζέλειο

Ένα αγοράκι ενός μόλις έτους βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στο Ηράκλειο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr!

To παιδάκι, το οποίο υπεβλήθη σε τέστ κορωνοϊού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και βρέθηκε θετικό, είναι ασυμπτωματικό και μετά από οδηγίες των ιατρών, παραμένει στο σπίτι του.

Επίσης, δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από τα τεστ που διενεργούνται στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό, η κατάστασή του είναι καλή και παραμένει στο σπίτι του. Τέλος, ένας 83χρονος άνδρας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται από χθες στην Κλινική Covid του Βενιζελείου, παραμένοντας απύρετος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Αγοράκι 1 έτους με κορωνοϊό - Νέα κρούσματα στο Βενιζέλειο"

Χαρδαλιάς: Παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα - Μιχαηλίδου: Μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Σε αυστηροποίηση του πλαισίου μέτρων που ισχύει για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων προχωρεί η κυβέρνηση. Μετά τα περιστατικά στους οίκους ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και στον Εύοσμο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού οι ηλικιωμένοι που θεωρήθηκαν εξ αρχής ευπαθής ομάδα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχε στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη, και εξειδίκευσε τα μέτρα που θα ισχύσουν στα γηροκομεία όλης της χώρας.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού. 




Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι επιβάλλονται ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς παρατείνονται για 14 ημέρες:

- Οι περιορισμοί στον αριθμό πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά


- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους 

- Τα μέτρα προστασίας σε παραλίες 

- Τα μέτρα για τις εκκλησίες  

- Παρατείνονται επίσης τα περιορσιτικά μετρα που ισχύουν σε Μύκονο Πάρο Αντίπαρο, Σαντορίνη και Χαλκιδική

- Παρατείνεται η αναστολή πανηγυριών και ανοιχτών εκδηλώσεων, αναστολή εκδηλώσεων με όρθιο κοινό

-Η αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, γηροκομεία

- Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ

- Έως 15/9 παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό

-Παρατείνεται η ισχύς των προυποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικο PCR για όσους έρχονται από Ολλανδία. Ενώ επιβάλλεται διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Η προστασία των ηλικιωμένων

 H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδουυπογράμμισε: «Μετά από στενές διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τις περιφέρειες και φυσικά υπό τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού καταρτίσαμε μία δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους ηλικιωμένους συμπολίτες, τις μανάδες και τους πατεράδες μας».

«H προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι το πρώτο μας μέλημα», εξήγησε.



Τα μέτρα αυτά είναι:

Επικαιροποιούνται τα πρωτόκολλα λειτουργίας των δομών αυτών. 

Αυστηρές προϋποθέσεις για τις νέες εισαγωγές. 

Ηλικιωμένοι θα τρώνε ξεχωριστά στο δωμάτιό τους αν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός των φιλοξενούμενων. 

Ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος. 

Υποχρεωτικός έλεγχος για κορωνοϊό του προσωπικού.

Καθημερινή θερμομέτρηση κατά την είσοδο και υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από την άδεια. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε δραστηριότητα. 

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους. 

Για τα μέτρα ατομικής προστασίας θα χορηγούνται μάσκες και γάντια σε όλο το προσωπικό αλλά και τους φιλοξενούμενους. 

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι συμμόρφωσης. 

Αυξάνονται τα πρόστιμα.


ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-1
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-2
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-3
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-4
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-5
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-6
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-7
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-8
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-9
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-10
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-11
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-12
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-13
ΥΠΕΚΥ-Μετρα-ΜΦΗ-14
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα - Μιχαηλίδου: Μέτρα για τους οίκους ευγηρίας"

Έκπτωση 50% σε τρένα, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Από το Σάββατο 29 Αυγούστου, έως και την επόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, θα παρέχονται εκπτώσεις 50% στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών, τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Την παροχή εκπτώσεων σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, από τους προέδρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών,Σοφοκλή Φάτσιο.

Η παρέμβαση του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσαλίδη και τον κ. Φάτσιο για την άμεση ανταπόκριση τους και άμεσα δόθηκαν οδηγίες για έκπτωση 50% στα εισιτήρια των τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τον τόπο διορισμού τους.

Μειωμένα εισιτήρια προσφέρουν ναυτιλιακές εταιρείες στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η μείωση φτάνει το 50% και οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής: ANES Ferries, ANEK Lines, ANEM, Aegean Speed lines, Blue Star Ferries/Hellenic seaways/Superfast Ferries, Dodekanisos Sea Ways, Fast Ferries, Goutos Lines, Golden Star Ferries, Levante Ferries Group, ΛΑΦΑΣΙ Ν.Ε., Minoan Lines, Sea Jets N.E., TRITON Ferries και Zante Ferries N.E.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκπτωση 50% σε τρένα, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς"

Κορωνοϊός: Στα 270 τα νέα κρούσματα - 112 στην Αττική - Πέντε θάνατοι - «Σιωπηλοί φορείς» όσοι επιστρέφουν από διακοπές

Συνολικά 270 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας, εξήγησε ότι η διασπορά του ιού είναι πλέον μεγάλη στην ηλικιακή ομάδα των 20-30 ετών.






Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, όσοι επιστρέφουν από διακοπές, θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς σιωπηλούς φορείς και να μένουν σε εθελούσιο περιορισμό για μία εβδομάδα, προκειμένου έτσι να προστατέψουν τους ηλικιωμένους.


Παράλληλα, κάλεσε όσους βρίσκονται σε διακοπές, να επιστρέψουν έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξει ασφαλέστερη εικόνα για το επιδημιολογικό φορτίο και έτσι το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μαθητές και καθηγητές. 

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, κάλεσε ακόμη τους νέους να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να χρησιμοποιούν μάσκα, σε χώρους όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Τόνισε ακόμη ότι η ιχνηλάτηση των νέων είναι δύσκολη.

Χαρακτηριστικά, επισήμανε ότι τους νέους εμφανίζονται ήπια συμπτώματα και γι' αυτό συχνά είναι αδιάγνωστοι και έτσι μεταδίδουν τον ιο. Ο κ. Μαγιορκίνης ζήτησε να υπάρξει αποφυγή κοινωνικών επαφών για επτά με δέκα ημέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ενώ σημείωσε ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να δούμε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Όπως υπογράμμισε, η πανδημία εμφανίζει ήπιες αυξητικές τάσεις της χώρα μας, εξαιτίας της επιστροφής από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και έκανε σύσταση για χρήση μάσκας στις κοντινές επαφές μας, ενώ από τους νέους ζήτησε περιορισμό κοινωνικών επαφών και, ει δυνατόν, αυτές να γίνονται με ένα μικρό αριθμό κοντινών φίλων.


Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί ήδη σε 2.500 άτομα και έχει ελάχιστες παρενέργειες, όπως όλα τα εμβόλια. Για τα εμβόλια εκπτώσεις δεν γίνονται, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν, θα είναι πλήρως ελεγμένα και θα ανταποκρινονται σε όλους τους κανόνες της ιατρικής.

Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης ερωτήθηκε κυρίως για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός παραμένει να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς, ενώ εξήγησε ότι δεν υπάρχουν μοντέλα, που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλέστερο οι τάξεις να έχουν κάτω από 20 μαθητές.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από τα 270 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 238 είναι εγχώρια. Από αυτά, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 16 συνδέονται με επαφή με γνωστά επιβεβαιωμένα κρούσματα ή με ιχνηλατήσεις αυτών και 6 με γνωστές συρροές

Αναλυτικότερα:

- 26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 112 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 14 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 27 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 2 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 1 στην Π.Ε. Αργολίδας
- 5 στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 στην Π.Ε. Εύβοιας
- 5 στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 6 στην Π.Ε. Ημαθίας
- 4 στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 3 στην Π.Ε. Καβάλας
- 4 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
- 9 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 από ιχνηλατήσεις γνωστών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
- 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
- 10 στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων τα 5 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 στην Π.Ε. Λάρισας
- 8 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 2 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 3 στην Π.Ε. Ξάνθης
- 10 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με επαφή με γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 στην Π.Ε. Πιερίας
- 2 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 1 στην Π.Ε. Ροδόπης
- 4 στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
- 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
- 2 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 4 στην Π.Ε. Χανίων
- 2 στην Π.Ε. Χίου
- 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
xartis







Η εικόνα της πανδημίας

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
krousmata







35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 12 (34.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
ilikia







Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 259 θανάτους συνολικά στη χώρα. 91 (35.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
thanatoi







Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 917265 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 10342(1.12%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
deigmata



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 270 τα νέα κρούσματα - 112 στην Αττική - Πέντε θάνατοι - «Σιωπηλοί φορείς» όσοι επιστρέφουν από διακοπές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news