facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λεωφόρο Μεσογείων την Κυριακή

Οι οδηγοί που θα επιλέξουν αύριο Κυριακή τη Λεωφόρο Μεσογείων για τις διαδρομές του θα πρέπει να προσέχουν καθώς θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα λόγω εργασιών αύριο Κυριακή (02.02.2020) στη Λεωφόρο Μεσογείων από τις ώρες 06.00΄ έως 18.00, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα.

Προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μεσογείων, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Σινώπης, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Μιχαλακοπούλου.


Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Σινώπης, από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Μεσογείων έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Χαλκηδόνος.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Αγίου Θωμά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λεωφόρο Μεσογείων την Κυριακή"

Drone στις φυλακές Τρικάλων-Έριξαν ναρκωτικά και κινητά

Κινητοποίηση της Φρουράς και της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου έγινε αντιληπτό από τους εξωτερικούς φρουρούς drone το οποίο πραγματοποιούσε υπερπτήση πάνω από τις φυλακές.

Το drone έριξε δεματάκια με κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά στο προαύλιο, τα οποία ωστόσο περιμάζεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς σήμανε συναγερμός.

Από εκείνη την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν τις φυλακές και χτενίζουν τη γύρω περιοχή διενεργώντας ελέγχους σε ύποπτα οχήματα.

Σημειώνεται ότι ανάλογα περιστατικά με πτήσεις drone είχαν καταγραφεί και τον περασμένο χρόνο στις φυλακές Τρικάλων.

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Drone στις φυλακές Τρικάλων-Έριξαν ναρκωτικά και κινητά"

Κοροναϊός: Με απεργία προειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό στο Χονγκ Κονγκ

Χιλιάδες μέλη του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ψήφισαν σήμερα υπέρ μιας απεργιακής κινητοποίησης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως το κλείσιμο των συνόρων με την ηπειρωτική Κίνα όπου η επιδημία μετρά ήδη 259 νεκρούς.

Δεκατέσσερα κρούσματα λοίμωξης από τον κοροναϊό επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, όπου 112 άνθρωποι είναι σε καραντίνα.

Περισσότερα από 3.000 μέλη του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές, ψήφισαν υπέρ της απεργίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Αν δεν αντιμετωπιστεί η πηγή της μόλυνσης, «τα μέσα πρόληψης της επιδημίας και το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα είναι επαρκή», δήλωσε η Γουίνι Γου, πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων νοσοκομειακής διοίκησης (HAEA). «Δεν θέλουμε να απεργήσουμε, αλλά η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα του ιατρικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Οι εκπρόσωποι της HAEA, μιας νέας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, αναμένεται να συναντήσουν τον εργοδότη τους, τη νοσοκομειακή διοίκηση της πόλης του Χονγκ Κονγκ για διαπραγματεύσεις αύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, 9.000 μέλη του υποστηρίζουν την απεργία.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το 30% αυτών, οι οποίοι δεν εκτελούν καθήκοντα κεντρικής σημασίας, θα σταματήσουν τη δουλειά τους από τη Δευτέρα. Οι άλλοι, οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών, θα συμμετάσχουν αργότερα σε τετραήμερη απεργία.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, πιστή στο Πεκίνο, αρνήθηκε να κλείσει εντελώς τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, σε αντίθεση με αυτό που ζητούσε ένα μέρος της κοινής γνώμης. Ωστόσο, η κυβέρνηση έκλεισε έξι από τα 14 σημεία διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα. Την Παρασκευή, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, δήλωσε ότι το πλήρες κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ρεαλιστικό.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Με απεργία προειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό στο Χονγκ Κονγκ"

Αντικειμενικές αξίες: Έρχεται αύξηση 30%! Πώς θα μένει σταθερός ο ΕΝΦΙΑ

Τα... πάνω τους παίρνουν οι αντικειμενικές αξίες όπως φαίνεται από τις εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων Την ''γλιτώνουν'' οι λαϊκές συνοικίες με τα ποσοστά αύξησης να είναι χαμηλότερα. Η φορολογητέα αξία της περιουσίας των Ελλήνων θα αυξηθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Αυξήσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνούν το μέσο επίπεδο του 30% με 35% τουλάχιστον για το λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας αναμένεται να εισηγηθούν οι εκτιμητές ακινήτων για τις αντικειμενικές αξίες. Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις δεν δεσμεύουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αναμένεται να μετριάσει τα ποσοστά αύξησης ιδίως στις πιο λαϊκές συνοικίες.

Σε κάθε περίπτωση όλα συγκλίνουν στο ότι οι νέες τιμές που θα ισχύσουν από φέτος για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και πιθανότατα από την 1/1/2021 για τις μεταβιβάσεις ακινήτων θα είναι αυξημένες κατά 20% σε μέσο επίπεδο. Να σημειωθεί πως μειώσεις αναμένονται μόνο σε λίγες περιοχές, ειδικά στα βόρεια προάστια, ενώ πολύ μεγάλες πρόκειται να είναι οι ανατιμήσεις στις περιοχές που σήμερα βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος αξιών.

Αυτό σημαίνει πως η φορολογητέα αξία της περιουσίας των Ελλήνων θα αυξηθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ αν λάβουμε υπόψιν ένα 20% για τη μέση αύξηση στις αντικειμενικές αξίες. Έτσι οι ιδιοκτήτες θα μοιραστούν σε δύο κατηγορίες.

-Σε αυτούς που θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Θα είναι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης είτε θα μειωθεί, είτε θα παραμείνει αμετάβλητη, είτε θα αυξηθεί αλλά με τέτοιο ρυθμό ώστε αυτή η αύξηση να μην προκαλέσει και αλλαγή στον συντελεστή υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Για όλες αυτές τις κατηγορίες, θα έρθει η γενική ελάφρυνση που προγραμματίζει η κυβέρνηση (μέση έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% σε σύγκριση με το 2019) για να «ξεφουσκώσει» το εκκαθαριστικό.

Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτου σε σημερινή περιοχή με τιμή ζώνης 1.250 ευρώ (σ.σ. υπάρχουν πολλές ανά την ελληνική επικράτεια) μπορεί να υποστεί αύξηση 20%, η τιμή να φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ να παραμείνει αμετάβλητος στα 3,7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στη συνέχεια, με την επιβολή της γενικής έκπτωσης –η οποία θα φτάνει ακόμη και το 15% ανάλογα με την αξία της περιουσίας- ο ιδιοκτήτης θα καταλήξει να πληρώνει λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι.

-Σε αυτούς που θα πληρώσουν περισσότερα, καθώς η γενική μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αντισταθμιστεί από τη μεταβολή που θα υπάρξει στον συντελεστή υπολογισμού του φόρου. Σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να βρεθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης θα αυξηθεί πάνω από 30-35%. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή με τιμή ζώνης 2.000 ευρώ, η οποία θα αυξηθεί σε 2.600 ευρώ, θα βρεθεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 7,6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αντί για τα 4,5 ευρώ που πληρώνει σήμερα. Αυτή η μεταβολή δεν θα καλυφθεί από την έκπτωση φόρου σε καμία περίπτωση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντικειμενικές αξίες: Έρχεται αύξηση 30%! Πώς θα μένει σταθερός ο ΕΝΦΙΑ"

Ημαθία: Διακόπηκε η σύσκεψη Βορίδη – αγροτών λόγω... ΠΑΟΚ

Αναταραχή σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα από οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από το Επιμελητήριο Ημαθίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διευρυμένη σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με τους αγρότες. 

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με το veriotis.gr, λίγη ώρα αργότερα συγκεντρώθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Επίσης, έριξαν κροτίδες και άναβαν πυρσούς. 


Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αγρότες κάλεσαν τον κ. Βορίδη να παραμείνει . «Κύριε υπουργέ, η ασφάλειά σας είμαστε εμείς εδώ» ακούγεται  να του λένε. Στη συνέχεια δεσμεύτηκαν να μπουν μπροστά και να εξασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση του Μάκη Βορίδη. . Ωστόσο, ο υπουργός αποχώρησε για λόγους ασφαλείας, μετά και τις εντολές της προσωπικής του ασφάλειας. 




 «Δεν θα κάτσω να παίξουμε ξύλο με τους ΠΑΟΚτσήδες»

Στη μέση της εκδήλωσης, ένας αστυνομικός εισήλθε στην αίθουσα και του είπε: «πρέπει να φύγουμε. Αν θέλετε να συγκρουστούμε, ό,τι θέλετε. Δώστε μας εντολή να συγκρουστούμε αν θέλετε». Ο κ. Βορίδης αποφάσισε να αποχωρήσει από το κτήριο. Λίγα λεπτά πριν βγει, φέρεται ότι είπε: «Δεν θα κάτσω να παίξουμε ξύλο με τους ΠΑΟΚτσήδες». 

.




veroiotis1
veroiotis_
veroiotis_eksw
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ημαθία: Διακόπηκε η σύσκεψη Βορίδη – αγροτών λόγω... ΠΑΟΚ"

Είχαν κλειδί για κάθε όχημα που έκλεβαν! Πούλαγαν τα αυτοκίνητα ή τα “έκοβαν” για ανταλλακτικά

Μεγάλο κύκλωμα το οποίο έκλεβε αυτοκίνητα τα οποία είτε τα πουλούσε ολόκληρα ή τα διέλυσε και πούλαγε τα ανταλλακτικά εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα με τα αυτοκίνητα εφάρμοζε “επιστημονικές” μεθόδους για να επιτύχει το σκοπό της καθώς είχε στην κατοχή της ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων) καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων.
Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό. Ο εξοπλισμός αυτός προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και ανάλογη υποδομή στην προπαρασκευή και τη διάπραξη τέτοιων κλοπών .


Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι αρχές εντοπίζουν σπείρα που διαθέτει τέτοια υποδομή στην κατασκευή κλειδιών, προτού καν προχωρήσει στην κλοπή τους.
Έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, ενώ έχουν εντοπιστεί 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, τα όποια αποθήκευαν σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν.
Είχαν δημιουργήσει δίκτυο πωλήσεων και ανταλλακτικών και εκτός Αττικής
Τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν στην κλοπή οχημάτων, τα οποία διοχέτευαν αυτούσια ή σε ανταλλακτικά – εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει το οποίο επεκτείνονταν και εκτός Αττικής σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.
Ο αρχηγός της σπείρας μάλιστα επέλεγε τα αυτοκίνητα που θα κλαπούν ανάλογα την αγοραστική ζήτηση και τις …παραγγελίες που είχε. Μάλιστα κινούταν κυρίως σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, όπου εντόπιζε τα προς αφαίρεση – κατά παραγγελία – οχήματα και σημείωνε τον αριθμό πλαισίου τους, τον οποίο προωθούσε σε ‘άλλο μέλος της οργάνωσης, το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την κατασκευή του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την κλοπή του οχήματος.

Το συγκεκριμένο μέλος κατασκεύαζε κλειδί, κάρτα οχήματος ή οποιοδήποτε άλλο «εργαλείο» απαιτούνταν, για την αφαίρεση της συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου οχήματος.
Στη συνέχεια μέλη της οργάνωσης αφαιρούσαν το όχημα και το στάθμευαν σε ασφαλές σημείο, σε περιοχές των δυτικών προαστίων, όπως Χαϊδάρι και Αιγάλεω, με ελάχιστη κίνηση οχημάτων, όπου ήταν δυσκολότερος ο εντοπισμός του.
Στη συνέχεια το όχημα μεταφέρονταν είτε σε συνεργείο – διαλυτήριο αυτοκινήτων στο Αιγάλεω, προκειμένου να αποσυναρμολογηθεί και να διατεθούν τα μέρη του ως ανταλλακτικά, είτε αυτούσιο μεταφέρονταν σε αυτόν που είχε «παραγγείλει» την κλοπή του.
Τα ανταλλακτικά, τα οποία «περίσσευαν» από την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, μεταφέρονταν σε αποθήκη εντός περιφραγμένου οικοπέδου με ψηλή μεταλλική περίφραξη στον Ασπρόπυργο, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν για πώληση σε έτερους – μεμονωμένους αγοραστές.
Ζούσαν από τα κλοπιμαία και “τζόγαραν”
Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και με τα κέρδη που απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα, κάλυπταν τα έξοδα διαβίωσης τους και έπαιζαν τυχερά παίγνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, η οποία σε διάστημα μόνο μίας εβδομάδας, έχασε «τζογάροντας», το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, είχαν ενεργοποιήσει τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία άγνωστων αλλοδαπών, ενώ κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, όπως «έπιπλο» που παρέπεμπε στα κλεμμένα οχήματα και η φράση «βάλτο για ύπνο» που παρέπεμπε στον χρόνο αφαίρεσης του οχήματος.

Επιπλέον, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα κατά τη διακίνηση των χρηματικών ποσών των αγοραπωλησιών, οι οποίες γίνονταν αποκλειστικά και μόνο με μετρητά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ενώ όταν επρόκειτο για αποστολές και παραλαβές χρημάτων από και προς την επαρχία, τα έστελναν σε φακέλους με μεταφορικές εταιρείες ή με υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • διαγνωστικά εγκεφάλων αυτοκινήτου,
  • ηλεκτρονικά τσιπάκια και διαρρηκτικά εργαλεία,
  • συσκευή προγραμματισμού κλειδιών, συγκεκριμένης μάρκας οχημάτων,
  • ψηφιακοί δίσκοι, με προγράμματα αντιγραφής κλειδιών οχημάτων,
  • κλεμμένα εξαρτήματα και ανταλλακτικά οχημάτων,
  • μεταλλικοί ράβδοι, αποτύπωσης αριθμών πλαισίου (πόντες),
  • εγκέφαλοι αυτοκινήτων, με ενδείξεις και σειριακούς αριθμούς,
  • (74) κινητήρες οχημάτων, από τους οποίους οι (46) φέρουν ενδείξεις, (18) φέρουν αλλοιωμένες ενδείξεις και (10) άνευ ενδείξεων,
  • (3) αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα με σβησμένο αριθμό πλαισίου και δύο μη λειτουργικά,
  • πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφα οχημάτων,
  • το χρηματικό ποσό των (16.125) ευρώ,
  • πλήθος εξαργυρωμένων δελτίων τυχερών παιγνίων, συνολικής αξίας (65.266,65) ευρώ (πληρωτέο ποσό) με ημερομηνίες κατά τα έτη 2016-2020,
  • πιστόλι, με δύο γεμιστήρες με (40) φυσίγγια και μακρύκαννο πυροβόλο όπλο, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.
Ακόμη βρέθηκαν (5) κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία τα (3) είχαν ήδη αποσυναρμολογηθεί.


Λεία πάνω από 300.000 ευρώ
Το οικονομικό όφελος από τη μέχρι τώρα διαπιστωμένη δράση τους ανέρχεται στο ποσό των (300.000) ευρώ περίπου, το οποίο όμως δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό κέρδος που έχουν εισπράξει, που ξεπερνά κατά πολύ το προαναφερόμενο ποσό, αν συνεκτιμηθεί η διάρκεια της δράσης τους, σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης μεμονωμένων ανταλλακτικών οχημάτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – και οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση, όπου έλαβαν προθεσμία προκειμένου απολογηθούν την 3η Φεβρουαρίου 2020.
Να σημειώσουμε ότι για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας συλληφθείς από το 1992 μέχρι και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για παρόμοια αδικήματα.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχαν κλειδί για κάθε όχημα που έκλεβαν! Πούλαγαν τα αυτοκίνητα ή τα “έκοβαν” για ανταλλακτικά"

Κορωνοϊός: Η Κίνα ζητά από την ΕΕ να διευκολύνει τις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού

Σε προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών εισαγωγής ιατρικού υλικού βρίσκεται η Κίνα, που ζητά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδράμει όσο περισσότερο μπορεί.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από την ΕΕ να διευκολύνει τη χώρα του να αγοράσει εκτάκτως ιατρικό εξοπλισμό από τις χώρες μέλη της Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι παρέτεινε τις διακοπές για την αργία του κινεζικού Νέου Έτους έως τις 13 Φεβρουαρίου στην προσπάθεια να περιορίσει την επέκταση του ξεσπάσματος του κοροναϊού που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν, ανέφερε σήμερα η Hubei Daily.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Η Κίνα ζητά από την ΕΕ να διευκολύνει τις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού"

Παλαιστίνη: Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα πως η Παλαιστίνη διακόπτει “όλες τις σχέσεις”, ακόμη και αυτών που αφορούν την ασφάλεια, με Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε γνωστή αυτή την απόφαση πριν από μια έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης στη Μέση Ανατολή, με την οποία διαφωνεί πλήρως το Ισραήλ.

Το αμερικανικό σχέδιο αποτελεί «παραβίαση των συμφωνιών του Όσλο» που υπογράφτηκαν ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ το 1993, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής από το Κάιρο.

Ο Αμπάς, ο οποίος είπε ότι διαβίβασε το μήνυμα αυτό στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε το εβραϊκό κράτος να «αναλάβει τις ευθύνες του ως κατοχική δύναμη» των παλαιστινιακών εδαφών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παλαιστίνη: Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ"

DW: Αμφίβολο το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό

Τόσο στην ΕΕ όσο και την Τουρκία διατυπώνονται αμφιβολίες για το μέλλον της προσφυγικής συμφωνίας που υπογράφηκε το Μάρτιο του 2016. Η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίζεται ωστόσο αποφασισμένη να κρατήσει στη ζωή τη συμφωνία.

Τον πρώτο καιρό μετά την υπογραφή της, η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έδειχνε ότι λειτουργούσε καλά. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μειώθηκαν δραστικά διότι η Άγκυρα συγκρατούσε αποτελεσματικά τις ροές. Όμως ο ζήλος της Τουρκίας εξασθένησε το τελευταίο διάστημα με την αιτιολογία ότι η ΕΕ δεν κατέβαλλε την οικονομική βοήθεια όπως είχε συμφωνηθεί. Εκτός αυτού η Άγκυρα άρχισε να απειλεί με το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας κάνοντας μάλιστα λόγο για «άνοιγμα των συνόρων».
Αμφιβολίες για την προσφυγική συμφωνία διατυπώνονται όμως και στην ΕΕ. Ορισμένες χώρες-μέλη προειδοποιούν ότι με τη συμφωνία η Άγκυρα είναι πλέον σε θέση να εκβιάζει τις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή όμως οι ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται πως μια ακύρωση της συμφωνίας θα οδηγήσει σε αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και θα ενισχύσει ακροδεξιές και λαϊκιστικές δυνάμεις στην ΕΕ.
Πρόβλημα η διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα 
Περαιτέρω οικονομική βοήθεια υποσχέθηκε η Α. Μέρκελ
Περαιτέρω οικονομική βοήθεια υποσχέθηκε η Α. Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος είναι πάντως πεπεισμένη ότι η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκία έχει νόημα και ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται και στο μέλλον. Στην συνάντηση της με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα η Άγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε τη Τουρκία για τη φιλοξενία εκατομμυρίων σύρων προσφύγων και υποσχέθηκε επιπλέον οικονομική βοήθεια. Ο ειδικός σε ζητήματα μετανάστευσης Γκέρλαντ Κνάους, ο οποίος θεωρείται ένα από τους αρχιτέκτονες της προσφυγικής συμφωνίας, εκτιμά ότι «ορθώς η καγκελάριος υποσχέθηκε στην Τουρκία περαιτέρω οικονομική βοήθεια, διότι χωρίς αυτή τίθεται σε κίνδυνο η προσφυγική συμφωνία».
Για τον αυστριακό ειδικό υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα που είναι σε θέση να δυναμιτίσει τη συμφωνία: «Η αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά ότι η εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου θα γίνεται δίκαια και με αξιοπρεπείς συνθήκες. Στην ουσία το σύστημα ασύλου έχει καταρρεύσει. Στην παρούσα φάση ισούται με μηδέν η πιθανότητα επαναπροώθησης στην Τουρκία ατόμων που δεν χρίζουν ασύλου. Αν η ΕΕ δεν καταφέρει να λύσει αυτό το πρόβλημα η προσφυγική συμφωνία θα αποτύχει».
Το μέλλον της προσφυγικής συμφωνίας εξαρτάται όμως και από τους οικονομικούς πόρους. Στην παρούσα φάση οι χώρες μέλη της ΕΕ συζητούν για τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας. Οι διαπραγματεύσεις κάθε άλλο παρά εύκολες είναι λόγω της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας που συνεπάγεται σημαντική μείωση των εισφορών στα κοινοτικά ταμεία. Στην προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού πραγματοποιείται στις 20 Φεβρουαρίου έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Το ζήτημα της οικονομικής στήριξης της Άγκυρας στο προσφυγικό με επιπλέον δις βρίσκεται ήδη στην ατζέντα.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Αμφίβολο το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό"

Έκλεψαν εξοπλισμό από κλειδαράδικο και είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Αττική

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια σπείρα η οποία είχε διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια στην Αττική.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φέρεται να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και χαρακτηριστικό είναι πως για να πετύχουν τον σκοπό τους προχώρησαν στην διάρρηξη και κλοπή εξοπλισμού από κλειδαράδικο.
Στη συνέχεια δημιούργησαν δικό τους πλήρες εργαστήριο και κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας κυκλοφορίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.


Από τα κλοπιμαία άλλα τα κρατούσαν στην κατοχή τους και άλλα τα μεταπωλούσαν, ενώ άλλα τα διοχέτευαν στην αγορά της Ρουμανίας, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 4 αλλοδαπών, τριών ανδρών και μια γυναίκας, σε Πατήσια και Κυψέλη, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις διαρρήξεων.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης αρχικά και σε καθημερινή βάση παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, ενώ εξέταζαν τα πάντα. Από το αν διέθετε συναγερμό, προβολέα φωτός, κάμερες παρακολούθησης, σκύλο ή φύλακα.

Μάλιστα, συχνά παρακολουθούσαν τους ενοίκους των οικιών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που στοχοποιούσαν, προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους, το δρομολόγιο που ακολουθούν, με ποια οχήματα κινούνται και αν αυτά είναι σταθμευμένα μπροστά στο σπίτι ή στο κατάστημα. Επίσης, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων άφηναν σημάδια.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (5) επαγγελματικές μηχανές, κατασκευής κλειδιών,
  • πλήθος κλειδιών πασπαρτού και πλαστικών καρτών με κωδικούς κλειδιών,
  • πλήθος κλειδαριών ασφαλείας, τελευταίας τεχνολογίας,
  • επαγγελματικά εργαλεία κλειδαράδων (μέγγενη, τροχοί λείανσης, τροχοί χειρός κλπ),
  • πλήθος επαγγελματικών και αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων,
  • (2) συσκευές γεωεντοπισμού (GPS TRACKER),
  • πλήθος ηλεκτρονικών τηλεχειριστήριων για ηλεκτρικές πόρτες,
  • συσκευασία με χημικές ουσίες, για την ανάλυση της ποιότητας του χρυσού και λύδιες λίθους,
  • (57) φυσίγγια και σπρέι πιπεριού,
  • (4) μικροζυγαριές ακριβείας,
  • πλήθος ρολογιών χειρός και κοσμημάτων,
  • πλήθος πλαστών εγγράφων,
  • το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ και
  • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.
Σε βάρος των τριών ανδρών συλληφθέντων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δεκάδες ποινικές δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεψαν εξοπλισμό από κλειδαράδικο και είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Αττική"

Στη Κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται το Ορούτς Ρέις

Στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται από το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος

Προορισμός του πλοίου η περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη Νavtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5

Στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται από το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», έχοντας απομακρυνθεί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στρατιωτική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το τουρκικό σκάφος καταγράφηκε να πλέει ήδη στις 9.30 πμ του Σαββάτου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με προορισμό την περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη navtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5.

Σε ισχύ βρίσκεται η antinavtex που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Ιανουάριου, ως απάντηση στην τουρκική navtex που βάσει του προγραμματισμού της Άγκυρας ισχύει μέχρι τις 10 Απριλίου.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται το Ορούτς Ρέις"

Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη για όλους και χωρίς εισιτήριο θα είναι αύριο, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή εισιτηρίου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ποιες άλλες μέρες του χρόνου είναι ελεύθερη η είσοδος:

– 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)
– 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων)
– 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
– Το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
– 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους"

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων, εξιχνίαση εμπρησμού περιπολικού

Στην εξιχνίαση εμπρησμού υπηρεσιακού οχήματος στο ΟΑΚΑ και στην εξάρθρωση αυτοτελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση του διοικητή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη «εξιχνιάστηκε ένα ακραίο περιστατικό αθλητικής βίας, ο εμπρησμός περιπολικού οχήματος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., στο Μαρούσι».

Ειδικότερα, «την 20:30 ώρα, (30) περίπου άτομα που βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους αστυνομικούς που επέβαιναν ως πλήρωμα στο περιπολικό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί της Υ.Α.Τ., οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων χειρός, πετρών και άλλων αντικειμένων, προτού οι δράστες διαφύγουν προς τις θύρες του γηπέδου. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την καύση του προκλήθηκαν φθορές σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών».

Στο πλαίσιο των ερευνών η ΕΛΑΣ προχώρησε στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τριών από τους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και ανήλικο αλλοδαπό, οι οποίοι στις 30 Ιανουαρίου προσήχθησαν και κατά την εξέτασή τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, έξι κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη για την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

Εξιχνίαση εγκληματικών ομάδων

Η πρώτη υπόθεση αφορά κλοπές οχημάτων, με τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για να πετύχουν τον σκοπό τους προμηθεύονταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων) καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων – στόχων.

Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό. Ο εξοπλισμός αυτός προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και ανάλογη υποδομή στην προπαρασκευή και τη διάπραξη τέτοιων κλοπών.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε τέτοιου τύπου υποδομή στην κατασκευή κλειδιών από οχήματα, πριν ακόμη τα αφαιρέσει.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, οκτώ μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν πέντε κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, τα όποια αποθήκευαν σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό και ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία, διέρρηξαν - με τη μέθοδο ριφιφί - δύο 2 κλειθροποιεία, από τα οποία αφαίρεσαν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν (μήτρες κατασκευής κλειδιών ασφαλείας – κλειδαριές ασφαλείας κλπ).

Στη συνέχεια δημιούργησαν δικό τους πλήρες εργαστήριο, όπου κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σε Πατήσια και Κυψέλη, τέσσερις αλλοδαποί, τρεις άνδρες και γυναίκα, μέλη της σπείρας, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων, εξιχνίαση εμπρησμού περιπολικού"

Καιρός: Μίνι καλοκαίρι με θερμοκρασίες 20 βαθμών Κελσίου έως και την Τρίτη

Πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που καλύπτουν από την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζουν ήδη και τη χώρα μας, γι' αυτό ο καιρός είναι σχετικά ζεστός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.



Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, οπότε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή, αλλά μεγάλη, υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μίνι καλοκαίρι με θερμοκρασίες 20 βαθμών Κελσίου έως και την Τρίτη"

Θεσσαλονίκη: Δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών στη διεθνή έκθεση Agrotica

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα το συλλαλητήριο των αγροτών στη διεθνή έκθεση Agrotica στην Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι αγρότες, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας μεταξύ των αιτημάτων τους, οι αγρότες ζητούν, κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της χώρας, «να πληρωνόμαστε τις τιμές δηλαδή με βάση το κόστος που και να μπορούμε να βγάζουμε και ένα μεροκάματο» προσθέτει ο κ. Μαρούδας ενώ ζήτημα γι’ αυτούς αποτελεί το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ.
Η πρόεδρος του Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, κα. Διαμάντω Κρητικού τόνισε μεταξύ άλλων πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση από δ.σ για να παρθούν αποφασίσεις σχετικά με νέες κοινοποιήσεις.
Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα η αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στην Πύλη Εμπορίου θα κλείσουν την οδό Εγνατία βγαίνοντας στο δρόμο ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες.
Να σημειωθεί επίσης, ότι αγρότες φτάνουν συνεχώς με πούλμαν από όλη την Ελλάδα.



grtimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών στη διεθνή έκθεση Agrotica"

Κορωνοϊός: Στους 259 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα, στα 11.791 τα κρούσματα

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Κίνα αυξήθηκε κατά 46 στους 259 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου, μετέδωσε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV επικαλούμενο δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Κατά τα στοιχεία των κινεζικών κεντρικών υγειονομικών αρχών, τους 45 από τους 46 νέους νεκρούς θρηνεί η επαρχία Χουμπέι και άλλον έναν ο δήμος της Τσονγκτσίνγκ.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 2.102, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 11.791, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, στην οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου εκατό κρούσματα μόλυνσης σε διεθνές επίπεδο.

 Κίνα

Περίπου 12.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στην Κίνα, όπου 259 ασθενείς έχουν υποκύψει, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι θάνατοι των ασθενών έχουν καταγραφεί την επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας.

* Δέκα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν επισκεφθεί την Ουχάν.

* Επτά κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

* Ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στο Θιβέτ.

 
Ασία-Ειρηνικός

 Αυστραλία

Εννιά κρούσματα.

 Καμπότζη

Ένα κρούσμα, ένας εξηντάρης που αφίχθη στη χώρα από την Ουχάν και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

 Νότια Κορέα

Ένδεκα κρούσματα.

 Ινδία

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κεράλα (νότια).

 Ιαπωνία

14 κρούσματα.

 Μαλαισία

Οκτώ κρούσματα.

 Νεπάλ

Ένα κρούσμα, ένας 32χρονος από την Ουχάν. Βγήκε από το νοσοκομείο αφού θεραπεύθηκε.

 Φιλιππίνες

Ένα κρούσμα.

 Σιγκαπούρη

16 κρούσματα

 Σρι Λάνκα

Ένα κρούσμα, 43χρονος κινέζος τουρίστας που αφίχθη από τη Χουμπέι.

 Ταϊβάν

8 κρούσματα

 Ταϊλάνδη

14 κρούσματα. Όλοι οι ασθενείς είναι Κινέζοι, πλην μιας Ταϊλανδής 73 ετών που είχε επισκεφθεί την Ουχάν.

 Βιετνάμ

Πέντε κρούσματα

Καναδάς

Τέσσερα κρούσματα, ανάμεσά τους δύο άνδρες που είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

 ΗΠΑ

Επτά κρούσματα συνολικά· άλλο ένα επιβεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια χθες Παρασκευή.

 Ηνωμένο Βασίλειο

Δύο κρούσματα.

 Γερμανία

Επτά κρούσματα, όλα τους εργαζόμενοι σε εταιρεία εξοπλισμού αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το βαυαρικό υπουργείο Υγείας οι έξι είναι σε «σταθερή» κατάσταση.

 Ισπανία

Ένα κρούσμα. Πρόκειται για γερμανό τουρίστα που νοσηλεύεται στο νησί Λα Γομέρα, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων, αφού κατά τα φαινόμενα μολύνθηκε από ασθενή στη Γερμανία.

 Φινλανδία

Ένα κρούσμα. Πρόκειται για Κινέζο τουρίστα από την Ουχάν που νοσηλεύεται σε απομόνωση.

 Γαλλία

Έξι κρούσματα.

 Ιταλία

Δύο κρούσματα. Πρόκειται για Κινέζους τουρίστες.

 Ρωσία

Δύο κρούσματα. Κινέζοι πολίτες.

 Σουηδία

Ένα κρούσμα. Πρόκειται για μια γυναίκα η εθνικότητα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις σουηδικές αρχές. Είχε περάσει από την Ουχάν και αφίχθη αεροπορικώς στη Σουηδία την 24η Ιανουαρίου.

 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τέσσερα κρούσματα. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, κινέζους υπηκόους από την Ουχάν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στους 259 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα, στα 11.791 τα κρούσματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news